Kelemen Hunor: Ne așteaptă o iarnă grea. Subvențiile pe energie vor trece de 40 de miliarde

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat, în cadrul unui interviu la Digi24, faptul că subvențiile pentru energie vor depăși 40 de miliarde de lei, iar prioritare pentru a primi ajutor din partea statului sunt sectorul IMM-urilor, agricultura sau industria alimentară.

FOTO: GOV.RO
FOTO: GOV.RO

„Doar pe subvențiile care trebuie date pe această ordonanță pentru consumatorii casnici și non-casnici probabil vom trece peste 40 de miliarde până la sfârșitul perioadei” , a precizat vicepremierul.

Președintele UDMR susține că statul nu va putea salva toate industriile, optându-se pentru sectoarele prioritare, cum ar fi: IMM-urile, agricultura, industria alimentară sau industria de construcții.

„Trebuie să te uiți care sunt domeniile prioritare. Ce poți să susții ce nu poți. Sunt anumite domenii care nu pot fi salvate doar prin subvenția de la stat. Și nu doar în România. Sunt domeniile prioritare. IMM-urile care aduc o grămadă de bani la buget, agricultura, industria alimentară, da, sunt categorii prioritare. Dar să vă dau un exemplu, industria petrochimică probabil că în acest moment nu poate fi susținută de la bugetul de stat și acolo e o perioadă mai dificilă. Nu vom putea salva toată industria și toate segmentele economice. Și acest lucru trebuie spus. Avem prioritățile IMMurile, industria alimentară, agricultura, industria de construcții, acele sectoare care pot fi ajutate” , a precizat Kelemen Hunor, potrivit Digi24.

Kelemen Hunor a precizat că mâine va exista o ședință a coaliției de guvernare în care se vor discuta amendamentele depuse la OUG pe energie. De asemenea, acesta a menționat că va există și o compensare pentru lemnul de foc.

„Mâine vom avea o ședință a coaliției unde vom discuta amendamentele depuse la OUG pe energie. Trebuie să vedem care aceste amendamente vor fi susținute de coaliție. Vom vedea dacă există posibilitate de a le susține de la bugetul de stat. Mâine în coaliție vom avea o discuție. Cel care folosește lemnul nu e mai puțin cetățean decât cel care folosește gazul natural” , susține acesta, conform sursei citate.

Vicepremierul a declarat că ”putem asigura gazele naturale și pentru cetățeni și pentru industrie, putem asigura și curentul electric și facem toate demersurile pentru a ajuta și populația, dar sigur, când e un război, nu știi ce se poate întâmpla. Orice guvern, orice stat, trebuie să fie pregătit pentru toate variantele”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite