Ciolacu: Salut măsurile propuse de Ursula von der Leyen. Asta am susținut și noi când am propus taxa de solidaritate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele PSD a salutat măsurile propuse astăzi de președinta Comisiei Europene, precizând că aceeași măsură a fost luată de social-democrați prin propunerea taxei de solidaritate asupra profitului companiilor din energie.

Ciolacu salută măsurile propuse astăzi de Comisia Europeană FOTO: Facebook
Ciolacu salută măsurile propuse astăzi de Comisia Europeană FOTO: Facebook

„Salut măsurile propuse astăzi de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen! Într-o perioadă de criză, cei care au făcut profituri excepționale trebuie să fie solidari cu cei care suferă. Asta am susținut și noi, atunci când am propus atât taxa de solidaritate asupra profitului excepțional al companiilor din energie, cât și necesitatea introducerii unei reglementări a prețurilor care să pună capăt haosului speculativ din piața energiei” , a precizat Marcel Ciolacu, într-o postare pe Facebook.

Marcel Ciolacu își dorește ca măsurile propuse să fie implementate cât mai curând pentru „a avea garanția protejării reale a economiei și a locurilor de muncă, dar și a puterii de cumpărare a populației”. 

„P.S. Nu mă aștept ca cei care au criticat aceste măsuri, atunci când au fost propuse de PSD, să aibă bunul-simț să tacă acum, când ele devin o certitudine la nivel european. Sper doar să nu-i ia amețeala când se vor roti cu 180 de grade și vor lăuda tocmai ceea ce criticau ieri” , a mai precizat președintele PSD. 

UE va propune plafonarea veniturilor producătorilor de energie electrică

UE va propune măsuri de plafonare a veniturilor producătorilor de energie electrică care au costuri scăzute şi va forţa companiile care vând combustibili fosili să împartă profiturile pe care le fac de pe urma creşterii preţurilor energiei.

Anunțul a fost făcut miercuri de preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în cadrul discursului ei privind starea Uniunii Europene susţinut în plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg.

În această perioadă este greşit să primeşti profituri şi venituri extraordinare record beneficiind de pe urma războiului şi pe spatele consumatorilor noştri. În această perioadă, profiturile trebuie împărţite, şi canalizate către cei care au cea mai mare nevoie. (...) De aceea, propunerea noastră îi include pe producătorii de hidrocarburi care trebuie să-şi aducă contribuţia, iar propunerea noastră va colecta peste 140 de miliarde de euro din partea satelor membre pentru a face faţă acestei situaţii dificile. E vorba de măsuri temporare, de urgenţă, pe care le pregătim. (...) Deci, împreună cu statele membre, pregătim un pachet de măsuri pentru a ţine cont de natura specifică a relaţiei noastre cu furnizorii de gaze, de la furnizori nefiabili, precum Rusia, până la prieteni fiabili, precum prietenii din Norvegia, de pildă ”, spune Von der Leyen.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite