Kelemen Hunor i-a înmânat lui Crin Antonescu un steag secuiesc. Liderul PSD Covasna: „A fost un gest obraznic”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, i-a înmânat, vineri, liderului PNL, Crin Antonescu, un steag secuiesc ca „dar simbolic" pentru a pune capăt „pseudo-conflictului" privind acest subiect. „Sunt convins că aţi sesizat şi umorul din faptul că aceleaşi culori sunt şi ale PNL”, a comentat ulterior preşedintele PSD, Victor Ponta, în timp ce liderul PSD Covasna, Horia Grama, a descris gestul ca fiind „obraznic”.

Kelemen Hunor i-a înmânat lui Crin Antonescu, la congresul liberalilor un steag secuiesc ca „dar simbolic", precizând că gestul său înseamnă faptul că liderii UDMR sunt gata să pună capăt „pseudo-conflictului" privind acest subiect.

„Nu am venit cu mâna goală, fiind oaspetele dumneavoastră am adus un dar simbolic, la propriu şi la figurat. Dacă mă uit aşa în jurul meu darul meu ca şi cromatică se aseamănă foarte mult cu culorile PNL. Este un dar simbolic şi un gest simbolic prin care aş vrea să transmitem un mesaj puternic pentru toată lumea. Suntem gata să stopăm acest pseudo-conflict al steagului secuiesc, să transmitem prin gestul nostru un semnal că suntem cu toţii oameni normali şi nu credem că societatea noastră, ţara noastră ar avea ceva de câştigat din dezbinare", a explicat Kelemen Hunor.

Preşedintele PNL a primit steagul secuiesc mulţumindu-i liderului UDMR. „Sunt culori minunate, galben şi albastru...o clipă am crezut că doriţi să-mi oferiţi un steag săsesc", a comentat Antonescu.

„Este binevenit şi acesta atâta vreme cât stă în braţele dumneavoastră sau în braţele mele şi nu pe instituţiile oficiale din statul român", a completat preşedintele PNL, gestul liderului UDMR fiind aplaudat de către delegaţii la Congresul PNL.


Crin Antonescu, în momentul primirii steagului secuiesc din partea lui Kelemen Hunor FOTO Mediafax

image

Ponta: „Aceleaşi culori sunt şi ale PNL”

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, ulterior, că gestul lui Kelemen Hunor de a-i înmâna lui Crin Antonescu steagul secuiesc nu a fost unul extrem, preşedintele PSD adăugând: „acel steag a fost folosit în 1600 când secuii s-au aliat cu Mihai Viteazul (...) haideţi să fim un pic mai puţin puşi pe luptă".

„Sunt convins că aţi sesizat şi umorul din faptul că aceleaşi culori sunt şi ale PNL. Mai mult, vă îndemn pe toţi să vedeţi că acel steag a fost folosit în 1600 când secuii s-au aliat cu Mihai Vitezul împotriva maghiarilor. Aşa încât, haideţi să fim un pic mai puţin puşi pe luptă", a spus Ponta, solicitat să comenteze gestul lui Kelemen Hunor.

Întrebat dacă acest gest poate fi interpretat ca unul extrem, Ponta a replicat: „Nici vorbă de aşa ceva. Îl cunsoc foarte bine pe Hunor Kelemen. Răspunsul domnului Antonescu a fost în aceeaşi notă şi nu trebuie să cădem în România în capcanele pe care le întind politicieni de la Budapesta".

Ponta a spus că atât el, cât şi Kelemen Hunor şi Crin Antonescu, s-au comportat normal. „Trăim în România cu toţii, vrem binele României şi nu trebuie să ne lăsăm provocaţi de cei care au probleme politice la Budapesta", a spus Ponta.

Liderul PSD Covasna: „A fost un gest obraznic”

Liderul PSD Covasna, Horia Grama, spune că gestul lui Kelemen Hunor de a-i înmâna lui Crin Antonescu steagul secuiesc, la Congresul PNL, a fost "obraznic" şi reprezintă "o sfidare".

„Înmânarea acestui steag la congresul PNL e o sfidare şi un gest obraznic", a declarat Grama.

El nu crede că, prin gestul său, Kelemen Hunor „a rezolvat ceva", ci mai degrabă „a şubrezit” imaginea UDMR în faţa PNL, având în vedere faptul că liberalii erau oricum „destul de critici" faţă de politica promovată de Uniune.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite