Daniel Constantin, despre PDL: „Am reuşit să facem dintr-un iceberg portocaliu câteva cuburi de gheaţă într-un pahar“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PC Daniel Constantin a declarat vineri, la Congresul PNL, că USL a reuşit să-şi asume două lucruri imposibile pe care a reuşit să le realizeze, unul dintre acestea fiind reducerea "icebergului portocaliu" la două cuburi de gheaţă într-un pahar.


Constantin a declarat în deschiderea Congresului PNL, că USL a fost posibilă în primul rând datorită formării Alianţei de Centru Dreapta dintre PNL şi PC, care a fost „motorul care a constituit“ Uniunea.

„USL şi-a asumat, din punctul meu de vedere, imposibilul, şi l-a asumat de două ori, atunci când a vrut să pună la un loc o forţă de stânga, o forţă de centru şi o forţă de dreapta într-un proiect nu pe termen scurt, nu pe termen mediu, ci pe termen lung (...) A doua oară ne-am asumat imposibilul atunci când am început o luptă cu un sistem, un sistem care era reprezentat la momentul acela de Guvern, de Parlament şi de Preşedinţie. Astăzi, dintr-un iceberg portocaliu, aşa cum era acel sistem politic se pare că nu a mai rămas decât câteva cuburi de gheaţă, şi acelea într-un pahar, şi cu siguranţă paharul nu este de apă", a spus Constantin.

Vineri şi sâmbătă la Palatul Parlamentului se desfăşoară congresul PNL în care se va vota noul statut şi se va alege conducerea partidului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite