Kelemen Hunor: Am propus Guvern cu premier UDMR pentru următoarele şase luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kelemen Hunor FOTO Inquam Photos
Kelemen Hunor FOTO Inquam Photos

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a declarat la finalul consultărilor cu preşedintele Klaus Iohannis că nu ar susţine varianta unui Guvern tehnocrat, argumentând că acest lucru ar însemna să nu existe opoziţie în Parlament.

„Am propus Guvern cu premier UDMR pentru următoarele 6 luni. Nu avem nicio problemă să discutăm cu toate partidele. Nu ne cramponăm să fim noi, dar este o soluţie flexibilă pentru această perioadă. Ce nu poţi face astăzi, s-ar putea să faci peste şase luni. Mie nu-mi plac Ordonanţele de Urgenţă, dar în ceea ce priveşte preţurile la energie, pandemia, este nevoie de un Guvern cu puteri depline. Noi avem o a treia cale, în două etape, ca să ieşim din această încurcătură”, a declarat Kelemen Hunor la finalul consultărilor cu preşedintele Klaus Iohannis. 

Kelemen Hunor a declarat că a avut o discutie cu Florin Citu pe aceasta tema, formatiunea pe care o conduce fiind dispusa sa inceapa negocierile cu celelalte forte politice imediat. „Am discutat cu Florin Cîţu. Încă nu avem făcută agenda. Ştiu că azi au fost lansate două propuneri”.

Referitor la un guvern de uniune naţională, Kelemen a precizat: „nu aş susţine aşa ceva, nu e o varianta, ar insemna ca nu avem opozitie in parlament, asa ceva nu se poate. De la un politician sa nu asteptati Guvern tehnocrat”. 

Preşedintele USR PLUS Dacian Cioloş a declarat la finalul consultărilor de la Cotroceni că preşedintele Iohannis va analiza propunerea făcută de partidul său, aceea ca preşedintele USR PLUS să fie propunerea de premier pentru formarea unui nou Guvern.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite