Juncker a convocat un mini-summit pe tema refugiaţilor. Opt lideri de stat, printre care şi Iohannis, chemaţi la discuţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis, preşedintele României, şi Jean-Claude Juncker FOTO Mediafax
Klaus Iohannis, preşedintele României, şi Jean-Claude Juncker FOTO Mediafax

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a convocat, pentru sâmbătă, un summit extraordinar pe tema migraţiei în Vestul Balcanilor, printre invitaţi figurează şi preşedintele Klaus Iohannis, cel care s-a împotrivit cotelor obligatorii impuse de Comisia Europeană

Un oficial al Comisiei Europene a declarat că sunt invitaţi preşedinţii şi şefii de Guvern din Austria, Bulgaria, Croaţia, Germania, Grecia, Ungaria, România, Serbia şi Sovenia.

Întâlnirea - la nivel de şefi de stat şi de guverne se precizează în comunicat - este programată pentru duminică, între orele locale 16.00 (17.00, ora României) şi 19.00 (20.00, ora României) şi este urmată de o cină de lucru, la Berlaymont, sediul CE.

"Obiectul întâlnirii este să se ajungă la concluzii operaţionale comune, care pot fi implementate imediat", precizează Comisia.

Summitul vine în contextul în care zeci de mii de refugiaţi încearcă să ajungă în Germania, dar sunt blocaţi pe drumurile din ţările din Blacanii de Vest.

Ungaria şi-a sigilat graniţele sale cu Serbia şi Croaţia, declanşând o reacţie în lanţ în alte state.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite