Prima reacție a lui Iulian Dumitrescu dupa perchezițiile DNA: Nu mă voi ascunde în spatele vreunei funcţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Șeful CJ Prahova, liberalul Iulian Dumitrescu, a transmis în urma apariției în spațiul public a unor informații privind implicarea sa într-un dosar de.de corupție al DNA, că nu are nimic de ascuns și va colabora cu instituțiile statului. Liberalul este acuzat de luare de mită și fals în declarații. 

Iulian Dumitrescu, vizat într-un dosar de luare de mită și fals în declarații FOTO Inquam Photos
Iulian Dumitrescu, vizat într-un dosar de luare de mită și fals în declarații FOTO Inquam Photos

„În urma speculaţiilor apărute public, vreau să fac următoarele precizări:

Pun la dispoziţia procurorilor toate informaţiile şi datele de care au nevoie. Colaborez cu instituţiile statului pentru a lămuri cât mai repede această situaţie.

Nu mă voi ascunde în spatele vreunei funcţii politice sau administrative.

În momentul în care se va finaliza această fază a anchetei, voi comunica transparent opiniei publice despre cele întâmplate. Nu am nimic de ascuns”, a transmis Iulian Dumitrescu într-o reacție pe Facebook.

Percheziții DNA

Procurorii DNA fac, joi, percheziții la locuința șefului Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, au declarat surse judiciare pentru Adevărul.

Dosarul ar viza posibile fapte de luare de mită și fals, iar percheziții ar avea loc și la alte rude ale liderului liberal, potrivit Digi24.

Iulian Dumitrescu este unul dintre liderii PNL, fiind prim-vicepreședinte pentru mediul de afaceri. În 2020 a fost ales președinte al CJ Prahova, anterior fiind parlamentar.

Înregistrat de DNA în biroul Drulă

Iulian Dumitrescu a mai reușit să intre în antenția autorităților și în trecut. Dumitrescu este unul dintre cei doi liberali înregistrați de fostul ministru USR Cătălin Drulă în timp ce îi cereau să îi păstreze în funcţie pe şefii Agenţiei Române de Salvare a Vieţilor Omeneşti pe Mare (ARSVOM) şi Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos Galaţi.

Cei doi au fost atunci înregistrați de DNA chiar în biroul ministrului. 

Dumitrescu este prim-vicepreșdinte PNL și a fost parlamentar până în 2020, iar în 2020 a fost ales șef al CJ Prahova. 

În 2012 România Curată a România Curată scria despre afacerile lui Iulian Dumitrescu, descoperind că a derulat contracte de sute de milioane de lei cu statul. 

Fostul senator PNL a făcut afaceri în Călărași din 2007 până în 2009, alături de asociatul său, semnând contracte în valoare de aproximativ 5 milioane de euro, potrivit PRO TV.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite