Ionuţ Stroe, despre creşterea economică anunţată de INS: „Înseamnă că, în viitor, Guvernul va putea susţine eventuale noi majorări de venituri”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos
FOTO: Inquam Photos

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a precizat că anunţul INS privind creşterea economică a României înseamnă că, în viitor, Guvernul va putea susţine eventuale noi majorări de venituri pentru români. Liberalul s-a referit şi la cota unică, precizând că este „o dovadă că sistemul este funcţional şi generează creştere economică”.

„Creşterea economică înseamnă că locurile de muncă se păstrează, că avem o economie funcţională, că există în momentul de faţă perspective bune în ceea ce priveşte creşterea economică, în contextul în care, global, vorbim de recesiune”, a spus Ionuţ Stroe, vineri, într-o intervenţie la Antena3.

Liberalul a precizat că această creştere economică mai înseamnă că, în viitor, Guvernul va putea susţine eventuale noi majorări de venituri pentru români şi că nu există în momentul de faţă un pericol mare asupra funcţionării economiei.

„Dacă e să ne uităm la contextul macro şi la toate discuţiile globale despre recesiune şi perspective extrem de sumbre, cifrele din ţara noastră arată foarte bine. Există o dovadă că economia funcţionează şi că Guvernul a fost responsabil şi capabil să ia cele mai bune măsuri economice, chiar şi în aceste perioade extrem de dificile, când avem crize suprapuse”, a spus el.

Întrebat despre inflaţia în creştere, Ionuţ Stroe a arătat că această creştere economică nu compensează ”această creştere enormă a inflaţiei”. ”Fenomenul este unul globalizat, iar creşterea economică ne dă posibilitatea de a fi optimişti, ne dă speranţe că deciziile luate în acest fenomen inflaţionist globalizat sunt bune în România. Avem o economie funcţională”, a menţionat el.

Purtătorul de cuvânt al PNL a amintit despre Pachetul Sprijin pentru România, care conţine măsuri sociale dar şi, peste 60%, măsuri economice. ”Există o cifră a investiţiilor în România, în ultimii 32 de ani, fără precedent. Există un sprijin real pentru zona de business şi aceste investiţii care s-au menţinut se văd astăzi în această creştere economică care ne dă speranţe, ne dă o doză de optimism, în tot acest context extrem de sumbru”, a afirmat el.

„Putem vorbi aici chiar de menţinerea cotei unice (..) Ar trebui să fie o dovadă că sistemul este funcţional, şi, pentru România, în momentul de faţă generează creştere economică, ceea ce practic este mult peste zona euro”, a mai spus Stroe.

Economia României a crescut cu 5,1% în primul trimestru al anului, faţă de trimestrul IV 2021. Faţă de acelaşi trimestru din anul 2021, Produsul Intern Brut a înregistrat o creştere cu 6,4% atât pe seria brută cât şi pe seria ajustată sezonier, arată datele provizorii (2) publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Vezi şi: INS: Economia României a crescut cu 5,1% în primul trimestru al anului, faţă de trimestrul IV 2021

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite