Ionuţ Stroe : Dacă în Occident se vorbeşte despre recesiune, în România este creştere economică / Trebuie să menţinem motoarele economiei turate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuţ Stroe, purtător de cuvânt al PNL FOTO Inquam Photos
Ionuţ Stroe, purtător de cuvânt al PNL FOTO Inquam Photos

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, susţine că Guvernul a acţionat prudent, dar din timp, pentru a contracara efectele crizelor din ultima perioadă, dovadă fiind creşterea economică, ceea ce ar permite ţării să treacă peste momentele dificile.

„Economia globală, din păcate, traversează de ceva ani crize cumplite, suprapuse chiar, combinat cu acest război care practic a declanşat crize noi cu care nu ne-am fi aşteptat să ne întâlnim. Eu cred că la nivel de România, guvernul până în momentul de faţă a acţionat cu foarte mare precauţie, din timp, a avut pachete de sprijin în egală măsură atât pentru categoriile vulnerabile, cât şi pentru economie. Iar dacă în Occident se vorbeşte despre recesiune, în România, culmea, vorbim de creştere economică, este o creştere economică. Trebuie să menţinem motoarele economiei turate, trebuie să încercăm să sprijinim această creştere economică pentru că numai în felul ăsta putem să traversăm această perioadă extrem dificilă”, a declarat, marţi seară, la Antena 3, Ionuţ Stroe.  

Reprezentantul PNL consideră că România este „la un nivel optim”.  „Că vorbim de preţul la carburant, că vorbim de noi reglementări în zona preţurilor la energie, că vorbim de măsuri de sprijin pentru cei care se află în momentul de faţă în dificultate, România sau Guvernul României condus de Nicolae Ciucă este la un nivel, aş spune, optim. Abordarea noastră în raport cu ce se anunţă, apropo de crize, apropo de aceste scenarii extrem de sumbre anunţate de toţi economiştii este una de precauţie şi suntem pregătiţi”, a mai afirmat purtătorul de cuvânt al PNL.  

Stroe precizează, de asemenea, că România are asigurat pentru iarnă cosumul de gaz pentru populaţie.  „Dacă vorbim doar de chestiunea care ţine de consumul energetic, apropo de ce s-a întâmplat astăzi la Bruxelles, suntem cu mult înaintea angajamentului pe care le-am luat în raport cu Comisia Europeană, apropo de rezervele pe care le facem. 1 noiembrie ar trebui să ne găsească cu 80 % rezerve pentru a traversa această iarnă, deja avem 56 %, mult peste 40% care ar fi trebuit să avem în 1 august. Consumul casnic este asigurat. Pentru asta am avut asigurări din toate părţile pentru traversa această iarnă cred că şi cel industrial va fi acoperit”, a adăugat Stroe.  

Liberalul crede că ”suntem oarecum protejaţi”. „Cred că România s-a pregătit din timp şi, cu toată modestia din lume, putem afirma că deocamdată suntem oarecum protejaţi. Evident, suntem conectaţi la economia globală. Orice fel de recesiune în zona ţărilor mari industrializa, evident că se poate propaga şi la noi, dar cred că pentru moment suntem  bine”, a mai afirmat liberalul.  

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite