Iohannis: Vom aduce sisteme de apărare antidronă suplimentare

0
Publicat:

Șeful statului a anunțat că în România urmează să fie aduse sisteme de apărare antidronă suplimentare, în contextul atacurilor rusești asupra porturilor ucrainene de pe Dunăre.

Klaus Iohannis, președintele României FOTO: Inquam Photos
Klaus Iohannis, președintele României FOTO: Inquam Photos

„Am discutat chestiunile legate de dronele care au căzut în România ca urmare a atacurilor rusești asupra porturilor de la Dunăre și am și primit răspunsuri foarte concrete. Statele Unite ale Americii au alocat avioane suplimentare pentru Poliția Aeriană, împreună cu NATO suntem în clar cum vom aduce o apărare antidronă suplimentară în zona respectivă”, a precizat Klaus Iohannis, întrebat dacă a solicitat ajutor militar suplimentar, în contextul discuțiilor recente cu aliații NATO.

Președintele României a subliniat că „armata a mutat mai multe arme de apărare în zonă și sperăm să nu apară incidente nedorite”, precizând că. „atacurile asupra porturilor ucrainene sunt crime de război, fiindcă acolo sunt doar infrastructuri civile, nu este nimic militar care poate fi atacat”.

Mai multe bucăți de drone au căzut în ultima perioadă pe teritoriul României, în contextul în care Rusia a atacat în ultima perioada porturile ucrainene aflate pe Dunăre. Acestea sunt doar la câțiva kilometri distanță de județele Galați, Brăila și Tulcea.

În luna septembrie, ambasadorul României a informat aliații NATO despre atacurile continue ale Rusiei asupra infrastructurii portuare din Ucraina și referitor la identificarea, pentru a treia oară, de bucăți de drone, similare cu cele folosite de Rusia, pe teritoriul României.

Alianța Nord Atlantică susține că nu deține informații care să indice vreun atac intenționat al Rusiei împotriva României și precizează că autoritățile române rămân în alertă și efectuează o anchetă completă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite