Iohannis taie elanul Coaliției privind aderarea la Schengen: nu suntem la „un mic pas de un rezultat favorabil”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele României, Klaus Iohannis, susține că e prematur să discutăm despre o aderare la Schengen, fie ea și parțială, fiind nevoie de numeroase negocieri pentru a rezolva toată aceasta problemă privind spațiul de liberă circulație.

Președintele României, Klaus Iohannis FOTO presidency
Președintele României, Klaus Iohannis FOTO presidency

Dosarul Schengen este un dosar european care nu a mers cum a trebuit. În cazul nostru, tot la începutul iernii, Austria a refuzat să dea un vot pozitiv. De atunci toată lumea negociază pe absolut toate palierele. Acum, în ultima perioadă a apărut o oarecare flexibilizarea a poziției austriece, însă vreau să fiu foarte sincer aici: mai e o cale lungă și e nevoie de multe discuții, negocieri. Aici intervin ministerele: Externele, Internele și reprezentanța noastră din Bruxelles”, a declarat Klaus Iohannis, înaintea unei întâlniri cu liderii din UE și din Balcani.

Nu vreau să creadă cineva că suntem la un mic pas de un rezultat favorabil”, a completat șeful statului.

Schengenul aerian nu e exclus

Cu toate acestea, Klaus Iohannis nu a exclus o reuniunea extraordinară a Consiliului European la final de an.

Nu se pune problema ca și alte state să pună piedici României, sigur nu Ungaria, însă noi suntem, tratați la pachet cu Bulgaria, așa că negocierile se poartă în mai multe părți. Pentru România există asigurări de susținere din partea tuturor statele. Nu exclud intrarea cu frontierele aeriene, dacă există un compromis acceptabil există posibilitatea să intrăm”, a mai punctat președintele României. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite