Iohannis reacţionează pe Facebook în cazul Şova: Parlamentul nu se poate erija în instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a comentat succint, pe Facebook, votul din Senat prin care Dan Şova a scăpat de arestarea preventivă, criticând atitudinea Parlamentului în faţa solicitărilor Justiţiei.

„În calitate de garant al respectării Constituţiei şi principiilor statului de drept, nu pot să trec cu vederea faptul că astăzi Parlamentul a blocat din nou o cerere a justiţiei. Într-un stat de drept nimeni nu este mai presus de lege. Calitatea de deputat, senator sau ministru nu ar trebui să confere nimănui imunitate în faţa justiţiei. Parlamentul nu se poate erija în instanţă. Justiţia este singura în măsură să-şi spună cuvântul, pornind, desigur, de la prezumţia de nevinovăţie. Numai un Parlament cu principii ferme în ceea ce priveşte integritatea, capabil să răspundă prompt şi corect la cererile justiţiei, poate recăpăta încrederea cetăţenilor“, a scris Iohannis pe facebook.

Majoritatea PSD din Senat a respins astăzi solicitarea procurorilor DNA de reţinere a lui Dan Şova. Deşi votul a fost în defavoarea lui Şova, senatorii PSD s-au prevalat de o prevedere din Regulamentul Senatului, ignorând însă Constituţia. Pentru Darius Vâlcov, care a cerut să-i fie ridicată imunitatea, senatorii nu s-au mai obosit şi au dat undă verde Justiţiei. PNL vrea să atace la CCR decizia Senatului în cazul lui Dan Şova.

Pe aceeaşi temă:

Senatul l-a salvat pe Dan Şova de cătuşe sfidând Constituţia. Darius Vâlcov poate fi arestat. Senator PSD: Mai lăsaţi-mă cu Constituţia!

Fostul ministru Darius Vâlcov a revenit la DNA după votul din Parlament: „Mă aşteptam să îmi ridice imunitatea”

Mirul a mai salvat un senator. Dan Şova, uns cu mir de la Mormântul Sfânt, în aşteptarea votului

Ambasadele occidentale reacţionează după votul scandalos pentru Şova

Istoricul Manuel Stănescu: De ce este dizolvarea Parlamentului singura soluţie

Superimunitatea lui Dan Şova scoate oamenii în stradă. Românii ameninţă cu proteste în Capitală şi în Cluj-Napoca

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite