Noi sporuri și indemnizații. Iohannis a promulgat legea privind remunerare celor din conducerea CNAS și INSP

0
Publicat:

Președintele Iohannis a promulgat legea care stabilește modul de remunerare a celor din Consiliul de Administrație al CNAS, dar și anumite sporuri pentru cei de la Institutul Național de Sănătate Publică.

Iohannis a promulgat legea pentru membrii CA si CNAS Foto: Gov.ro
Iohannis a promulgat legea pentru membrii CA si CNAS Foto: Gov.ro

Conform actului normativ, membrii Consiliului de Administrație al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate vor beneficia de o indemnizație lunară de 15% din indemnizaţia preşedintelui CNAS, potrivit Agerpres. Pentru a beneficia de spor este necesară prezenţa la şedinţele Consiliului de Administraţie, proporţional cu numărul de reuniuni la care se participă şi cu încadrarea în cheltuielile de administrare, funcţionare şi de capital prevăzute de lege.

Membrii Consiliului de Administrație vor putea fi persoanele care:

- sunt absolvenţi de studii superioare finalizate cu diplomă de licenţă;

-au cel puţin cinci ani de experienţă profesională într-unul din următoarele domenii: medicină, farmacie, drept, economie sau management.

Mandatul membrilor Consiliilor de Administraţie ale Caselor de asigurări este de patru ani. Membrii beneficiază de o indemnizaţie lunară de 10% din salariul funcţiei de director general al Casei de asigurări respective, în condiţiile prezenţei la şedinţele CA, proporţional cu numărul de reuniuni la care participă efectiv şi cu încadrarea în cheltuielile de administrare, funcţionare şi de capital prevăzute de lege.

Ce beneficii va avea personalul din sistemul medical de urgență

Potrivit noului act legislativ, personalul care ocupă funcţii de conducere în cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, beneficiază de un spor de 30% din salariul de bază în situaţiile de risc epidemiologic şi biologic.

Munca prestată de către personalul Centrului operativ pentru situaţii de urgenţă din cadrul Ministerului Sănătăţii, în vederea asigurării permanenţei activităţii operaţionale în regim 24/7, în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale şi în celelalte zile în care nu se lucrează, se plăteşte cu un spor de până la 100% din salariul de bază al funcţiei îndeplinite, aflat în plată.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite