Iohannis, pe Facebook: Trebuie să ne asigurăm că viitorul Parlament va coopera pe deplin cu justiţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis transmite, într-o postare pe Facebook, că „trebuie să ne asigurăm că viitorul Parlament va coopera pe deplin cu justiţia“, precizând că va începe, luni, o noul serie de consultări cu partidele parlamentare, pe teme precum finanţarea partidelor şi reforma electorală.

”Finanţarea partidelor şi a campaniilor electorale trebuie să fie corectă şi transparentă. Românilor din străinătate trebuie să li se asigure dreptul la vot. Reforma sistemului electoral trebuie să garanteze prezenţa unor candidaţi preocupaţi de buna gestionare a banilor publici şi care într-adevăr să-i reprezinte pe cetăţeni. De asemenea, trebuie să ne asigurăm că viitorul Parlament va coopera pe deplin cu justiţia”, precizează şeful statului, pe reţeaua de socializare.

Klaus Iohannis anunţă că, de luni, începe o nouă serie de consultări pe aceste teme, cu partidele şi formaţiunile politice reprezentate în actualul Parlament.

În fotografia care este ataşată postării de pe Facebook, şeful statului transmite: ”România are nevoie de împrospătarea Parlamentului cu oameni noi, care să reprezinte cu adevărat aspiraţiile celor care i-au ales”.

Consultările între preşedintele Klaus Iohannis şi reprezentanţii partidelor parlamentare pe tema legislaţiei electorale, dar şi pe alte teme de actualitate vor avea loc pe 20 aprilie, conform unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, postat joi pe site-ul instituţiei.

Consultările se vor referi la "stadiul legislaţiei electorale, inclusiv cel al reglementărilor necesare asigurării dreptului de vot al românilor care trăiesc în afara graniţelor".

De asemenea, pe agenda întâlnirilor se vor mai afla "discuţii referitoare la procedurile parlamentare de încuviinţare a cererilor de urmărire penală, reţinere, arestare sau percheziţie a membrilor Parlamentului, precum şi alte teme de interes public".

Discuţiile vor avea loc între orele 10.00 şi 17.00 şi au fost convocaţi reprezentanţii PSD, PNL, UNPR,PC, UDMR şi ai grupului parlamentar al minorităţilor naţionale.

Aceasta este cea de-a treia rundă de consultări pe care preşedintele Klaus Iohannis o organizează, cu partidele parlamentare, de la preluarea mandatului, în decembrie 2014.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite