Iohannis: Nu vor exista tăieri de salarii cât voi avea un cuvânt de spus. Nu băgăm România într-un scenariu de austeritate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele României a afirmat că discuția referitoare la reducerea cheltuielilor a luat-o într-o direcție greșită. Iohannis a precizat că nu vor exista tăieri de salarii, iar România nu va intra într-un scenariu de austeritate.

„Atunci când s-a construit bugetul a existat o oarecare supraevaluare a capacităților de colectare, adică s-a crezut că cei de la FIsc vor colecta mai mult. Nu există nicio gaură și nicio perspectivă tristă. Trebuie corectate lucrurile, evident că trebuie corectate și pe colectare. Fiscul trebuie să se miște mai bine, dar și pe partea de cheltuieli. Asta înseamnă că la anumite capitole banii trebuie să fie folosiți mai judicios. Nu este nevoie de tăieri. Atâta vreme cât voi avea un cuvânt de spus nu vor exista tăieri de salarii. Repet, nu vor exista tăieri de salarii”, a precizat președintele Klaus Iohannis.

Președintele a precizat că atât el, cât și Coaliția de guvernare nu doresc să bage România într-un scenariu de austeritate: „S-a dovedit în 2008 ca austeritatea nu este o soluție și sper să rețină bine toți politicienii. În consecință, nu vor exista tăieri de salarii. Nu îmi doresc ca prin dezvoltarea României, românii să o ducă mai rău. Românii trebuie să o ducă mai bine. Nu vor exista tăieri, nu există un astfel de concept la nivelul coaliției. Vreau să fie foarte bine înțeles acest lucru. Nu vor fi dați afară și nu li se vor tăia salariile”

De asemenea, acesta susține a trimis Coaliției un plan judicios referitor la acest subiect: „Eu îmi doresc și le-am transmis celor din Coaliție un plan judicios, cu cap, să tăiem de unde putem tăia, fără a pune pe cineva în dificultate. Nu o să agreez tăieri din pix, din biroul unui ministru. Nu suntem în situația de a face tăieri senzaționale”.

Klaus Iohannis a precizat că subiectul referitor la reducerea cheltuielilor a luat-o într-o direcție complet greșită, precizând că situația economică din România este una bună.

Klaus Iohannis, președintele României FOTO: Presidency
Klaus Iohannis, președintele României FOTO: Presidency

„Este într-adevăr o discuție în spațiul public care după părerea mea a luat-o într-o direcție complet greșită. Situația economică în România este bună. Avem creștere economică, avem dezvoltare, cu toate că suntem în mijlocul mai multor crize. În același timp România dispune de oportunități imense de a obține bani europeni. Dacă vă amintiți acum ceva vreme când s-au negociat fondurile europene și PNRR am obținut atunci 80 de miliarde de euro pentru proiectele din România. Este o oportunitate imensă”, a precizat președintele României.

Klaus Iohannis a subliniat că Guvernul trebuie să creeze cadrul pentru ca banii veniți din fonduri europene și PNRR să fie folosiți în interesul românilor și pentru dezvoltarea economiei românești.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite