Iohannis, nou atac la PSD: Pesediştii guvernează încercând permanent să găsească ţapi ispăşitori pentru propriile eşecuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis - declaraţii Cotroceni / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea / 13 nov 2018

Preşedintele Klaus Iohannis a lansat, marţi, un nou atac la adresa PSD, de aceasta dată fiind invocat faptul că social-democraţii au promis măsuri pe domeniul sănătăţii, dar nu le-au luat.

Sorina Pintea răspunde criticilor lui Iohannis: Cred că ar fi bine să mă lase în pace

„Din păcate, actuala guvernare PSD este un eşec de la un capăt la altul. PSD a promis românilor nu mai puţin de 8 spitale regionale şi un spital republican. A promis, de asemenea, reabilitarea, modernizarea şi dotarea spitalelor existente. Sunt angajamente scrise negru pe alb în programul de guvernare, asumat şi votat în Parlament. Ce s-a întâmplat cu ele? Simplu, ca şi în economie, educaţie, infrastructură, şi de promisiunile în domeniul sănătăţii s-a ales praful.Agenda publică este acaparată de peste doi ani de problemele personale ale liderilor PSD certaţi cu justiţia, timp în care cetăţenii suferă tot mai mult de pe urma incompetenţei guvernanţilor. Este revoltător că ministrul Sănătăţii a pornit o campanie mai degrabă de imagine decât una de informare prin spitalele din ţară.“, a declarat Klaus Iohannis, care a precizat faptul că spitalele au rămas la stadiul de proiect. 

„În ţara noastră sunt educaţi foarte mulţi tineri medici, dar ne confruntăm în continuare cu dezechilibre pe specialităţi, cu dezechilibre în distribuţia medicilor în urban-rural, dar şi între judeţe ori regiuni, iar exodul nu a fost stopat. Pesediştii guvernează încercând permanent să găsească ţapi ispăşitori pentru propriile eşecuri. Nu mai pot păcăli însă pe nimeni, în sănătate cu atât mai puţin. Dacă şi-ar fi propus în mod real să construiască sau să reabiliteze spitale în România, Guvernul nu ar fi trebuit decât să acceseze banii europeni. Avem la dispoziţie fonduri pe care PSD pur şi simplu nu vrea să le folosească“, a completat liderul de la Palatul Cotroceni. 

În ultimele săptămâni, Klaus Iohannis a atacat PSD pentru măsurile economice şi cele din domeniul justiţiei, în contextul adoptării de social-democraţi a mai multor ordonanţe controversate. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite