Iohannis merge la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a

0
Publicat:

Președintele României va participa, luni, la funeraliile de stat ale Reginei Elisabeta a II-a, la Westminster Abbey, Londra, loc unde vor veni numeroși șefi de stat din lumea întreagă.

Klaus Iohannis va merge la Londra pentru înmormântarea Reginei Elisabeta FOTO Presidency
Klaus Iohannis va merge la Londra pentru înmormântarea Reginei Elisabeta FOTO Presidency

„Președintele României, Klaus Iohannis, va participa luni, 19 septembrie 2022, la funeraliile de stat ale Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a, la Westminster Abbey, Londra”, este anunțul scurt al Administrației Prezidențiale. Șeful statului a mers marți și a semnat în cartea de condoleanțe deschisă de Ambasada Marii Britanii, în urma decesului Reginei Elisabeta a II-a. 

Printre liderii lumii care au anunțat că vor fi prezenți la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a se numără şi: Joe Biden și Jill Biden, președintele și Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii; Alexander Van der Bellen, președintele Austriei; Jacinda Ardern, prim-ministru Noii Zeelandă; Anthony Albanese, prim-ministru al Australiei; Gitanas Nauseda, președintele Lituaniei; Ranil Wickremesinghe, președinte al statului Sri Lanka; Frank-Walter Steinmeier, președintele Germaniei; Yoon Suk-yeol, președintele Coreei de Sud; Jair Bolsonaro, președintele Braziliei; Regele Filip și Regina Mathilde ai Belgiei; Andrzej Duda, președintele Poloniei; Sergio Mattarella, președintele Italiei; Justin Trudeau, prim-ministru Canada; Charles Michel, președintele Consiliului European; Regele Willem-Alexander și Regina Maxima a Țărilor de Jos; Regele Felipe al VI-lea și Regina Letizia ai Spaniei; Egils Levits, președintele Letoniei; Katalin Novak, președinte al Ungariei. 

Mesajul pentur noul rege

Șeful statului a transmis vineri cu un mesaj oficial de condoleanțe, după reacția promptă de joi seară, în urma morții Reginei Elisabeta a II-a, la vârsta de 96 de ani. „În numele poporului român și al meu personal, doresc să transmit Majestății Voastre, întregii Familii Regale și poporului britanic condoleanțe și compasiune pentru dureroasa pierdere suferită”, precizează Klaus Iohannis.

Președintele României a vorbit de rolul esențial jucat de Regina Elisabeta a II-a. „Majestatea Sa Regina a fost un lider excepțional, care și-a servit patria cu devotament și responsabilitate desăvârșită, reprezentând un simbol al stabilității și un veritabil reper moral pentru întreaga lume. Cele șapte decade în slujba Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, precum și a întregului Commonwealth rămân în istoria umanității drept un reper și inspirație pentru noi toți și generațiile viitoare.”, a transmis Președintele României Majestății Sale Regele Charles al III-lea”, a completat liderul de la Palatul Cotroceni.

Cu o zi în urmă, Klaus Iohannis a transmis un mesaj pe rețelele sociale. „Sincere condoleanțe pentru moartea Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a. Domnia Majestății Sale, care se întinde pe 7 decenii, a modelat istoria modernă și este un simbol excepțional al loialității și angajamentului față de serviciul public. Românii sunt alături de poporul britanic și de familia regală”, se arată în mesajul transmis pe Twitter, de șeful statului.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite