Iohannis, despre protestele de duminică: E lesne de înţeles de ce protestează românii. Abordarea pe modificările în justiţie este lipsită de transparenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni seară, întrebat despre protestele de duminică la care au participat zeci de mii de oameni pe tema legilor Justiţiei că "românii bine au făcut că şi-au spus părerea" şi că "este lesene de înţeles de ce au protestat", în condiţiile în care modul în care sunt făcute modificările la legile justiţiei este lipsit de transparenţă.

"E lesne de înţeles de ce protestează românii, pentru că abordarea pe aceste modificări în legislaţia pe justiţie este lipsită de transparenţă", a declarat preşedintele.

Iohannis a mai spus că este total contraproductivă abordarea PSD-ALDE de a merge împotriva tuturor, "iar românii bine au făcut că şi-au spus părerea.

Câteva zeci de mii de oameni au protestat, duminică seară, în Capitală şi în marile oraşe, faţă de proiectul de modificare a legilor Justiţiei.

Săptămâna trecută, preşedintele Iohannis spunea că procedura de legiferare a fost viciată prin modul de promovare a legilor privind justiţia, iar modificările dorite duc la ”ciopârţirea” legilor. ”Niciodată nu am avut până acum o astfel de procedură viciată de legiferare: pachet de legi asumat de ministru, cerut avize, toate negative. Nu se lasă ministrul, se duce fără să aibă drept de iniţiativă legislativă în Parlament, le dă fizic, parlamentarii le iau ca şi cum le-ar fi creat acasă. Aşa nu se legiferează”, afirma preşedintele.

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri