Șoșoacă și Simion, huiduiți de protestatarii de la marginea Capitalei. Cei doi au încercat să confiște protestul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Șeful AUR, George Simion, și senatoarea Diana Șoșoacă au mers la intrarea în Capitală dinspre localitatea Chiajna, acolo unde, joi seară, erau prezenți mai mulți protestari care le cereau oamenilor legii să fie lăsați să treacă cu autovehiculele.

Cei doi parlamentari au mers să vorbească cu protestarii FOTO Inquam Photos / Colaj
Cei doi parlamentari au mers să vorbească cu protestarii FOTO Inquam Photos / Colaj

Șeful partidului parlamentar AUR, George Simion, și senatoarea Diana Șoșoacă au mers joi seară la marginea Capitalei, la intrarea dinspre Chiajna, acolo unde mai mulți protestatari, transportatori și fermieri, încercau să intre, fiind blocați de oamenii legii. 

Șeful AUR a făcut live pe Facebook de la manifestație, acuzând autoritățile că „blochează dreptul oamenilor de a protesta”.

Protestatarii i-au huiduit pe cei doi și i-au strigat lui George Simion că „a venit după voturi”, spunându-i să plece acasă.

„Trebuia să vii aici de la început, nu acum după voturi”, i-a transmis unul dintre protestatari lui Simion. 

Nici Diana Șoșoacă nu a scăpat de acuzațiile protestatarilor. Oamenii i-au spus să plece încă din momentul în care a ajuns în zona blocadei. 

„Este protest spontan. Pot să vină și cu tancul”, a afirmat Diana Șoșoacă într-un alt live pe Facebook, încercând să negocieze cu oamenii legii. În timp ce vorbea, un alt protestatar a strigat că „partidele politice nu au voie aici”.

Simion a părăsit protestul la scurt timp, timp ce Diana Șoșoacă a continuat să se plimbe printre protestatari, chiar intervenind în timpul unei discuții televizate, protestatarul rugând-o pe senatoare să îl lase să își termine dialogul.

Prezența senatoarei a provocat chiar și o încăierare. 

„Este protestul fermierilor și al Transportatorilor și nu vrem să își asume credite (...) Ei probabil au vrut să ne susțină, dar mai mult au vrut să se susțină pe ei. Se apropie alegerile. Au încercat oarecum să ne facă să intrăm în interacțiune cu jandarmii, să spargem baricada, dar noi nu, noi suntem pașnici”, a spus unul dintre protestatri la Antena 3 CNN. 

Un alt protestatar a explicat: „Am venit pentru noi aici, pentru agricultură, suntem non-politic, nu avem nicio legătură nici cu Șoșoacă, nici cu Simion, nici cu nimeni. Am venit să ne cerem dreptul, suntem tineri ingineri, am terminat facultatea, ne-am chinuit pe drumuri, pe trenuri, prin microbuze, peste tot, nu ne decontează transport, drumuri, nimic, absolut nimic, nu suntem susținuți din orice punct de vedere”. 

Protestatarii au cerut să fie lăsați în Capitală cu autovehiculele

În același loc a ajuns și prefectul Capitalei, Rareș Hopincă, care a făcut apel la manifestanţi să depună o solicitare de autorizare a acţiunii lor la Primăria Capitalei. 

În replică, protestatarii au cerut să vorbească cu ministrul Transporturilor și cel al Agriculturii și să fie lăsați că intre în Capitală cu autovehiculele.  

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a afirmat miercuri, legat de protestul transportatorilor, la care s-au alăturat fermieri, că până la acel moment, la ministerul Agriculturii nu a primit nicio revendicare, pentru că nicio asociaţie nu îşi asumase protestul, acuzând că acțiunea este „masiv distribuită pe reţelele sociale de un partid politic" care „încearcă să câştige capital de imagine sau un procent în plus în sondaje".

Ministrul a anunțat că a fost stabilită o întâlnire pentru săptămâna următoare. 

Potrivit Agerpres, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat joi dimineaţa la sediul MTI cu reprezentanţii confederaţiilor şi Asociaţiilor relevante de transportatori, discuţiile urmând a fi reluate miercurea viitoare.

„Acestea se vor concentra pe identificarea unor soluţii realiste şi aplicabile pentru problemele cu care se confruntă transportatorii", au menționat reprezentanţii ministerului într-un comunicat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite