Iohannis condamnă tentativa de asasinat asupra lui Trump: „Sunt îngrozit”. Ce au transmis liderii politici români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele Klaus Iohannis, premierul Marcel Ciolacu și președintele Senatului, Nicolae Ciucă, au condamnat, duminică, tentativa de asasinat asupra fostului preşedinte al SUA, Donald Trump. Șeful statului a subliniat că violenţa şi agresivitatea „nu sunt atribute ale vreunei democraţii”. Și alți lideri români au reacționat cu privire la atac.

Klaus Iohannis, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu condamnă atacul asupra lui Donald Trump Foto: Arhivă
Klaus Iohannis, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu condamnă atacul asupra lui Donald Trump Foto: Arhivă

''Sunt îngrozit de atacul asupra fostului preşedinte Trump la mitingul său de campanie. Îi doresc însănătoşire rapidă şi completă. Violenţa şi agresivitatea nu sunt atribute ale vreunei democraţii. Suntem alături de poporul american'', a scris președintele Klaus Iohannis pe X.

I am appalled by the attack on former President Trump at his campaign rally. I wish him a speedy and full recovery. Violence and aggression are not attributes of any democracy. We 🇷🇴 stand by the 🇺🇸 people.

— Klaus Iohannis (@KlausIohannis) July 14, 2024

Premierul Marcel Ciolacu a reacționat similar, condamnând atacul și subliniind că diferenţele politice sau ideologice, nu justifică actele violente.

Transmit gândurile mele de recuperare rapidă preşedintelui Trump şi tuturor victimelor acestui atac oribil! Indiferent de diferenţele politice sau ideologice, recurgerea la violenţă nu este niciodată justificată sau acceptabilă”, a scris premierul Marcel Ciolacu pe X.

I send my thoughts of a speedy recovery to President Trump and all the victims of this horrific attack! Regardless of political or ideological differences, resorting to violence is never justified or acceptable.

— Marcel Ciolacu (@CiolacuMarcel) July 14, 2024

Iar președintele Senatului, liderul PNL, Nicolae Ciucă a condamnat atacul asupra fostului președinte american Donald Trump, afirmând că reprezintă și „un atac la libertatea de exprimare”.

Ura, prejudecăţile şi violenţa nu au loc în existenţa niciunei democraţii. Atacul asupra lui Donald Trump este un atac la libertatea de exprimare şi de întrunire. Îi doresc recuperare uşoară. Dumnezeu să-l binecuvânteze şi Dumnezeu să binecuvânteze poporul american!”, a scris Nicolae Ciucă pe X.

Hatred, prejudice and violence have no place in the life of any democracy. The attack on @realDonaldTrump is an attack on freedom of speech and assembly. I wish him an easy recovery. God bless him and God bless American people!

— Nicolae Ionel Ciucă (@NicolaeCiuca) July 14, 2024

Lasconi: Ce s-a întâmplat în SUA este profund inacceptabil

Președinta USR, Elena Lasconi, a reacționat cu privire la tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump, afirmând că: „nimic bun nu va veni din ură” și „nimic durabil nu va fi construit prin violență”.

Ura duce la violență, iar violența omoară însăși ideea de democrație. Ce s-a întâmplat în SUA este profund inacceptabil. Dacă nu ești de acord cu cineva, nu-l votezi, dar nu să ajungi să folosești forța ca să-ți impui punctul de vedere.

În momentele acestea să fim uniți și să spunem răspicat că ura și violența nu își au locul în politică. Mă rog pentru Donald Trump și familia lui, să se refacă complet și să-și poată continua campania. M-a bucurat foarte mult și mesajul lui Joe Biden. Nu așa trebuie pierdute sau câștigate alegerile într-o democrație. Întreaga lume se uită către Statele Unite, ca la un exemplu de libertate și democrație. Acum mai mult decât oricând trebuie să ne întrebăm în ce fel de societate vrem să trăim. Una cu ură și violență? Sau una cu iubire și toleranță?”, a scris lidera USR, Elena Lasconi, pe pagina sa de Facebook.

Simon: Nici în România nu stăm mai bine

Liderul AUR George Simion a spus că tentativa de asasinat asupra fostul preşedinte american Donald Trump este: „din seria crimelor comise de deep state-ul globalist”

Atentatul comis împotriva preşedintelui Donald Trump deschide o nouă pagină neagră din seria crimelor comise de deep state-ul globalist împotriva preşedinţilor care nu vor să perpetueze războiul. Odată cu ajungerea lui Donald Trump în funcţia de preşedinte al SUA, conflicte inutile, care omoară zeci de mii de civili, vor fi încheiate. Nu pot să nu mă gândesc că stânga globalistă, care perpetuează idei împotriva naturii, împotriva familiei, împotriva firii, comite genul ăsta de asasinate pe scară rulantă. Este suficient să ne uităm la tentativa de asasinat a premierului slovac, Robert Fico, de acum două luni”, a susținut liderul AUR, George Simion.

Liderul AUR a afirmat  că „nici în România nu stăm mai bine”, lansând mai multe atacuri la adresa adversarilor politici români, în contextul alegerilor prezidențiale.

Nici în România nu stăm mai bine. Vin patru luni grele, patru luni cu alegeri amânate, patru luni în care sistemul revine după nişte alegeri fraudate, pe 9 iunie, iar dictatorul flămând după funcţii, Klaus Werner Iohannis împreună cu păpuşile globaliste: Ciolacu, Ciucă şi Mircea Geoană, vor face orice pentru a-şi menţine privilegiile. De aceea fac un apel către toţi cei care iubesc pacea, la toți cei care îl iubesc pe Dumnezeu, să rămână calmi şi să meargă înainte pentru neamul românesc şi pentru credinţa lor. Vă doresc o duminică liniştită şi următoarele patru luni să ne ferească de orice tragedie, pentru că am văzut ce pot face procurorii PNL sau unele televiziuni care ridică foarte mult mesaje contra democraţiei, contra libertăţii şi pentru război”, a mai spus Simion.

Șoșoacă: Globaliştii au trecut la asasinarea naţionaliştilor 

Președinta partidului S.O.S. România, Diana Șoșoacă, a afirmat că de vină pentru atacul armat asupra lui Donald Trump ar fi „globaliștii”.

Globaliştii au trecut la asasinarea naţionaliştilor. După tentativa de asasinare a premierului Slovaciei Robert Fico, încercarea de a-l elimina pe Donald Trump arată că globaliştii nu mai au nicio limită şi că au trecut la un plan bine pus la punct de a-i asasina pe liderii naţionalişti din toată lumea. Se demonstrează că globaliştii sunt adevăraţii extremişti şi fanatici şi că se tem de votul popoarelor care doresc să scuture jugul care le-a fost impus. Tentativa de asasinare a lui Donald Trump este o răscruce a istoriei contemporane: a devenit clar că, perdanţi la vot, aşa cum au fost şi în România, globaliştii recurg la mijloace murdare: fraudă, şantaj, ameninţări şi chiar crimă. Prin atentatul la viaţa lui Trump, globaliştii au pus capăt chiar şi aparenţei de democraţie care mai era păstrată în vitrină pentru păcălirea popoarelor. Dar cum popoarele s-au trezit din adormire şi nu mai vor să se lase manipulate, globaliştii au trecut la următorul nivel: crima!”, a transmis Diana Șoșoacă, într-o postare pe pagina de Facebook a formațiunii pe care o conduce.

Lidera S.O.S. România i-a transmis fostului președinte al SUA, să revină în forță, acuzând politicienii români „care slujesc globalismul”, că au distrus democraţia.

Îi transmit preşedintelui Donald Trump, în numele meu, al Partidului S.O.S. România şi al tuturor românilor, să revină în forţă pentru a dejuca planurile mârşave ale globaliştilor şi îl asigur de toată susţinerea noastră. Ştim că va fi viitorul preşedinte al Statelor Unite şi că va aduce pacea. De asemenea, transmit politicienilor români care slujesc globalismul şi care luptă în România împotriva naţionalismului cu arme murdare, exact aşa cum procedează globaliştii şi în Statele Unite, şi în celelalte ţări din Uniunea Europeană, să se abţină de la mesaje ipocrite. Voi toţi care vă închinaţi războiului şi globalismului sunteţi extremiştii care aţi distrus democraţia, care fraudaţi alegerile şi care atentaţi la viaţa naţionaliştilor atunci când nu vă mai convine votul cetăţenilor!”, a mai spus Diana Șoșoacă.

Amintim că fostul președinte american Donald Trump a fost ținta unei tentative de asasinat în timp ce se adresa mulțumii de pe scenă, la un miting electoral din Pennsylvania. Un glonț l-a atins pe politicianul republican în lobul urechii. Serviciile de Securitate l-au scos de urgență de pe scena pe Trump. FBI a dezvăluit identitatea atacatorului.

Trump a declarat pe social media că a fost împușcat și lovit de un glonț în „partea superioară a urechii mele drepte”. Serviciul Secret a declarat că fostul președinte este în siguranță după ce a fost coborât de urgență de pe scenă cu sânge pe față. Un purtător de cuvânt a declarat că Trump este „bine” după „actul atroce”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite