Iohannis cheamă partidele la Cotroceni. „Corlăţean nu va fi ministru la nimic. El e artizanul catastrofei din 2014“. Ce spune despre demiterea celor doi miniştri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Klaus Iohannis / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat partidele la Cotroceni, pentru a găsi soluţii pentru implementarea referendumului pe Justiţie, validat cu un procent covârşitor de români. Şeful statului l-a respins pe Titus Corlăţean pentru funcţia de vicepremier, pe motiv că a umilit diaspora la alegerile prezidenţiale din 2014, când era ministru de Externe.

„S-a terminat numărarea voturilor la referendum. 6,5 milioane de români au răspuns cu DA pentru cele două întrebări. Trebuie să punem în practică ceea ce a decis poporul prin refernedum. Am decis să convoc partidele la consultări pe această temă. Ce a decis poporul trebuie pus în Constituţie”, a declarat Klaus Iohannis

Despre propunerile de miniştri din partea PSD, şeful statului a subliniat că îl va refuza pe Titus Corlăţean.

„Am primit propuneri pentru miniştri. Imaginaţi-vă că PSD nu a găsit altceva mai bun de făcut decât să mi-l propunăm pe Corlăţean, artizanul catastrofei din 2014 de la alegerile prezidenţiale. Nu e suficient că PSD şi-a bătut joc de români în 2014 şi în în 2019, îndrăzneşte acum să mi-l propună pe Corlăţean. E total nepotrivit. Această propunere va fi repsinsă. Titus Corlăţean nu va fi ministru la nimic”, a adăugat Iohannis.

Întrebat despre demisiile lui Teodor Meleşcanu şi Carmen Dan, preşedintele a răspuns:  „Eu nu am cerut demisia celor doi miniştri. Eu am cerut demiterea lor. Doamna premier a spus că rămâne să mai judece puţin”, a spus preşedintele.

Administraţia Prezidenţială a prcizat că delegaţiile vor fi constituite din maximum 5 persoane.

Programul consultărilor va fi următorul:

Marţi, 4 iunie 2019
• Ora 12:00 - Partidul Naţional Liberal (PNL);
• Ora 13:00 – Partidul Social Democrat (PSD);
• Ora 14:00 – Uniunea Salvaţi România (USR);
• Ora 15:00 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);

Miercuri, 5 iunie 2019
• Ora 11:00 – Partidul Mişcarea Populară (PMP);
• Ora 12:00 – Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE);
• Ora 13:00 – Grupul parlamentar Pro Europa;
• Ora 14:00 –  Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale.

Declaraţia vine după ce, joi dimineaţă, preşedintele Klaus Iohannis a avut o întâlnire la Palatul Cotroceni cu premierul Viorica Dăncilă, cu privire la rezultatele referendumului şi situaţia guvernării, ca urmare a „schimbărilor atât de profunde” care s-au produs după scrutinul de duminică.

De asemenea, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut premierului Viorica Dăncilă să-i demită pe Carmen Dan, ministru de Interne, şi Teodor Meleşcanu, ministru de Externe, pentru modul în care au organizat alegerile europarlamentare şi referendumul pe Justiţie. În perspectiva alegerilor prezidenţiale, Iohannis a anunţat că va înfiinţa la Cotroceni o comisie mixtă, unde va invita reprezentanţi ai tuturor instituţiilor cu atribuţii în organizarea alegerilor.

 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite