Iohannis: Avem în vedere să achiziţionăm avioane de ultimă generaţie F-35

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avioanele F-35 Lightning FOTO Arhivă
Avioanele F-35 Lightning FOTO Arhivă

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat într-o vizită la Baza Aeriană de la Câmmpia Turzii că statul român are în vedere achiziţionarea unor avione de ultimă generaţie, de tip F-35. Potrivit preşedintelui, ţara noastră va continua să modernizeze capabilităţile militare, conform angajamentelor asumate în cadrul Alianţei Nord-Atlantice.

„Forţelor Aeriene le revine un rol major în consolidarea capacităţii de apărare a ţării noastre, fiind capabile să execute misiuni complexe de apărare a spaţiului aerian al României, precum şi să efectueze misiuni de transport aerian la mare distanţă”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis. 

Şeful statului a arătat că „noile tipuri de avioane intrate în dotarea Armatei, în special aeronavele F-16, permit executarea cu eficienţă ridicată a tuturor misiunilor specifice”. 

„Procesul de modernizare a Forţelor Aeriene nu se va opri însă aici”, a afirmat şeful statului, completând că  România are în vedere şi achiziţionarea unor avioane de ultimă generaţie, F-35”. 

Potrivit preşedintelui, România va continua să „modernizeze capabilităţile militare, conform angajamentelor asumate în cadrul Alianţei Nord-Atlantice”. „În acelaşi timp, vom acorda şi pe mai departe o atenţie sporită creşterii capacităţii operaţionale a tuturor structurilor militare, atât prin efort naţional, cât şi în context multinaţional. Continuarea eforturilor strategice ale României pentru garantarea integrităţii teritoriale şi securitatea cetăţenilor, precum şi pentru acordarea de sprijin statelor aliate şi partenere, în conformitate cu angajamentele internaţionale asumate, constituie o prioritate a politicii externe şi de securitate a ţării noastre”, a mai spus şeful statului. 

Potrivit preşedintelui, „creşterea rezilienţei, atât la nivelul structurilor militare, cât şi la nivelul instituţiilor publice şi al societăţii în ansamblu reprezintă o direcţie principală de acţiune subsumată implementării Strategiei Naţionale de Apărare a Ţării”. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite