Întrevedere Ciucă - Pedro Sanchez. Temele principale: războiul din Ucraina, refugiaţi şi energie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pedro Sanchez şi Nicolae Ciucă FOTO Inquam Photos / George Călin
Pedro Sanchez şi Nicolae Ciucă FOTO Inquam Photos / George Călin

Prim-miniştrii României şi Spaniei, Nicolae Ciucă şi Pedro Sanchez, au purtat, joi, discuţii pe mai multe teme de actualitate, de la războiul din Ucraina, criza refugiaţilor, dar şi subiectul energiei.

„Cei doi oficiali au discutat cu prioritate despre impactul multidimensional al crizei din Ucraina, cu accent pe temele legate de stabilitate, refugiaţi şi energie. S-a evidenţiat existenţa unei viziuni comune asupra strânsei cooperării bilaterale dintre România şi Spania, potenţată şi de comunitatea românească semnificativă din Regatul spaniol”, arată un comuncat de presă al Guvernului.

„Cei doi şefi de guvern au confirmat necesitatea unei soluţii europene pentru reformarea pieţei energiei, precum şi pentru a răspunde nevoilor refugiaţilor din Ucraina. Atât premierul României, cât şi omologul său spaniol au apreciat răspunsul solidar al UE şi NATO la criza din Ucraina, confirmând importanţa solidarităţii cu statele din prima linie în gestionarea fluxurilor de refugiaţi. În acest context, prim-ministrul României a expus măsurile implementate de ţara noastră pentru sprijinirea refugiaţilor şi a apreciat implicarea organizaţiilor non-guvernamentale spaniole în demersurile de ocrotire a celor aflaţi în nevoie”, mai arată sursa citată.

Pe lângă acţiunea României, a fost remarcat şi efortul deosebit al Republicii Moldova, care a primit cel mai mare număr de refugiaţi raportat la populaţia din propria ţară. În paralel, premierul Nicolae-Ionel Ciucă a prezentat măsurile avute în vedere în cadrul noii scheme pentru plafonarea şi compensarea preţurilor la energie şi gaze naturale.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite