Initiațivă pentru mărirea salariilor unor angajați din Guvern. Cum explică Executivul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a explicat miercuri amendamentul formulat în Camera Deputaţilor pentru majorarea salariilor angajaţilor Cancelariei prim-ministrului prin faptul că aceştia pierduseră anterior un spor de 15%.

Cărbunu susține că proiectul introduce cadrul legal pentru un spor FOTO Arhivă
Cărbunu susține că proiectul introduce cadrul legal pentru un spor FOTO Arhivă

„La momentul în care Cancelaria prim-ministrului s-a desprins din cadrul Secretariatului General al Guvernului, lucru pe care l-am comunicat public, practic, funcţionarii din cadrul Cancelariei, prin plecarea lor din cadrul Secretariatului General, au avut de suferit în sensul în care acel spor de 15% pe care îl aveau pentru veniturile lor nu a mai avut suportul legal, ca atare, l-au pierdut. E vorba doar de o armonizare a nivelului de venituri de care beneficiază angajaţii din aparatul de lucru al Guvernului. Deci, nu vorbim de bani în plus, ci de recuperarea unei pierderi a veniturilor pe care au înregistrat-o angajaţii care s-au mutat de la Secretariatul General la Cancelaria premierului", a precizat Cărbunaru, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria, potrivit Agerpres

Cancelaria premierului are un număr total de 103 angajaţi, iar cei care s-au desprins din SGG au pierdut sporul de 15% pe care îl aveau ca funcţionari în aparatul de lucru al Guvernului.

„Nu vorbim despre o majorare salarială, ci de recuperarea unei pierderi pe care mutarea unor oameni dintr-o structură din aparatul de lucru al Guvernului într-o altă structură au suferit-o", a transmis Dan Cărbunaru.

Deputatul USR Alin Apostol anunţa marţi că amendamentul a fost depus în timpul unei şedinţe a Comisiei pentru administraţie.

„Subiectul zilei era cu totul altul: creşterea salariilor celor din Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC). Ne-am trezit cu un amendament direct pe ecrane, care, ce să vezi, propune şi altceva: creşterea salariilor angajaţilor din Cancelaria prim-ministrului cu 15%", a scris Apostol, pe Facebook.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite