Încă un membru din familia socialistă europeană cere excluderea PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam / Octav Ganea
FOTO Inquam / Octav Ganea

Social-democraţii suedezi au solicitat oficial familiei europene a Socialiştilor şi Democraţilor (S&D) excluderea PSD, asemănându-l cu partidul lui Viktor Orban, Fidesz.

Ana Maria Gomes, membră a Comisiei pentru Libertăţi Civile, a declarat pentru Realitatea TV că partidul suedez a cerut deja excluderea PSD şi că discuţiile în acest sens ar putea avea loc în următoarele zile.

„Partidul suedez a scris deja conducerii familiei politice (a Socialiştilor şi Democraţilor - n.r.) pentru a cere ca PSD, acest PSD, cu această conducere, să fie exclus. Susţin acest lucru. Sper că în următoarele zile să existe discuţii în grupul nostru, în familia noastră politică, pentru a putea duce la o excludere clară înainte de alegeri. Nu se poate să mergem la urne şi să fim în aceeaşi mocirlă ca PPE în cazul lui (Viktor - n.r.) Orban”, a declarat Ana Maria Gomes.

Partidul condus de Liviu Dragnea a primit critici şi săptămâna trecută, când Annegret Kramp-Karrenbauer, succesoarea lui Merkel la şefia conservatorilor germani, le-a cerut social-democraţilor germani să ia măsuri împotriva PSD-ului, aucuzând partidul român de autoritarism şi corupţie.

Eurodeputata Ana Gomes a luat în vizor PSD încă de anul trecut, când acuza coaliţia PSD-ALDE că minte oficialii de la Bruxelles privind justiţia din România. „Oficialii europeni nu sunt proşti, ei obţin informaţii din multe surse din România. Socialiştii nu pot închide ochii în faţa corupţiei”, declara Ana Gomes în februarie 2018.

În urmă cu o lună, la finalul discursului lui Liviu Dragnea de la Congresul Socialiştilor Europeni de la Madrid, acesta a fost huiduit eurodeputatul Ana Gomes care cerea excluderea „corupţilor din S&D”.

„Afară cu corupţii! Nu vrem corupţie şi corupţi în PES şi în S&D”, a exclama Ana Gomes.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite