Încă trei deputaţi au trecut la PRU. „Naţionaliştii“ vor avea şi grup parlamentar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul Bogdan Diaconu, fondatorul PRU FOTO Eduard Enea
Deputatul Bogdan Diaconu, fondatorul PRU FOTO Eduard Enea

Liderul Partidului România Unită (PRU), Bogdan Diaconu, a anunţat, miercuri, pe Facebook, înscrierea în partid a încă doi deputaţi: Daniel Oajdea (fost PPDD) şi Sorin Teju (PNL). De asemenea, Bogdan Diaconu a depus la Camera Deputaţilor cerere de înfiinţare a grupului parlamentar al PRU, care va fi alcătuit din 12 deputaţi.

”Bine ai venit, Daniel! De astăzi Partidul România Unită mai are un parlamentar. Deputatul (Iaşi) Daniel Oajdea s-a înscris în PRU. De astăzi suntem mai puternici, iar mâine vom fi şi mai puternici...îl aşteptăm pe VP”, a scris Diaconu. Tot Diaconu a anunţat şi înscrierea în PRU a deputatului PNL Sorin Teju. ”Bine ai venit, Sorin! De astăzi Partidul România Unită mai are un parlamentar. Deputatul (Prahova) Sorin Teju a ales să iasă din PNL şi s-a înscris în PRU. De astăzi suntem mai puternici, iar mâine vom fi şi mai puternici...îl aşteptăm pe VP!”, a scris Diaconu pe pagina de socializare.

Şi senatorul independent Marius Isăilă s-a înscris în Partidul România Unită (PRM), condus de Bogdan Diaconu, parlamentarul participând, miercuri, la o întâlnire a conducerii acestei formaţiuni cu senatorii şi deputaţii care şi-au anunţat intenţia de a intra în partid, la Clubul parlamentarilor din Palatul Parlamentului.

De asemenea, Bogdan Diaconu a anunţat că, începând de la 1 septembrie, PRU va avea grup parlamentar. 

”Astăzi am avut o întâlnire cu toţi parlamentarii Partidului România Unită, care vor activa în Senat şi Camera Deputaţilor, pentru a ne organiza şi a vedea cum va arăta activitatea partidului. Am depus la Secretariatul General, la Biroul Permanent, solicitarea de înfiinţare a grupului parlamentar. Avem 12 colegi deputaţi oficial înscrişi”, a spus Bogdan Diaconu. 

Liderul PRU a precizat că, la Senat, de activitatea parlamentară a PRU se va ocupa senatorul Daniel Savu, iar la Camera Deputaţilor, lider al parlamentarilor PRU vor fi el şi deputatul Ion Eparu. 

Partidul România Unită (PRU), formaţiune cu un puternic mesaj naţionalist, condus de fostul deputat PSD Bogdan Diaconu, a racolat 11 parlamentari în mai puţin de o săptămână. Pentru că mulţi dintre ei au venit pe filiera PSD, despre PRU a început să se vorbească ca despre o nouă forţă politică. Numai că niciunul dintre cei 11 n-ar mai fi prins listele pentru alegerile din toamnă, aşa că PRU reprezintă pentru mulţi dintre ei ultimul colac de salvare politică.

În plus, din cei 11, cinci au probleme penale, însă PRU i-a acceptat, deşi simbolul partidului este Vlad Ţepeş, un simbol al ideii de respectare a legilor. Cel mai cunoscut politician care s-a înscris în PRU este Sebastian Ghiţă, prietenul lui Victor Ponta. În acest moment, Ghiţă este trimis în judecată, fiind acuzat de dare de mită, cumpărare de influenţă, spălare de bani, şantaj şi folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii. De asemenea, Ghiţă mai este cercetat în dosarul în care este implicat şi cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Herţanu.

Un alt parlamentar care a lăsat PSD pentru PRU este Marius Manolache. Finul lui Ponta, cercetat de DNA pentru fals în acte, s-a remarcat de trei ori în cei aproape patru ani de mandate: când a declarat că demnitarii nu sunt egali cu oamenii de rând, deci trebuie să beneficieze de pensie specială; când a semnat unul dintre cele 20 de proiecte legislative anti-Justiţie şi când a angajat pe post de consilieră o fostă animatoare din clubul Bamboo.  

Deputatul Cristian Rizea s-a refugiat şi el în PRU, după ce Liviu Dragnea îl marginalizase în PSD. „Din păcate, nu aş mai fi putut rămâne într-un PSD condus de cineva care nu doar că a făcut tot posibilul pentru a mă împiedica să candidez la Primăria Sectorului 5, dar s-a gândit că trebuie să plătesc chiar cu închisoarea pentru asta!“, a scris Rizea, pe Facebook, aluzie la liderul PSD.

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Cristian Rizea pentru trafic de influenţă, spălare de bani în formă continuată şi influenţare a declaraţiilor, după ce deputatul PSD a primit de la omul de afaceri Lucian Colţea suma de 300.000 de euro pentru a interveni la RA-APPS pentru retrocedarea unui teren într-o zonă rezidenţială din Bucureşti. Rizea a recunoscut în faţa procurorilor DNA faptul că a luat şpagă.

„Nu pot fi discipolul lui Băsescu!“
Senatorul Constantin Popa, ales pe listele PPDD, trecut apoi la UNPR şi ajuns - ca urmare a fuziunii dintre cele două partide - în PMP, a devenit, în final, membru PRU. „Celor care se vor grăbi să mă facă traseist le aduc aminte că eu nu am plecat niciodată din UNPR. Când UNPR a dispărut, fiind înghiţit de PMP, am ales să-mi văd de drumul meu. Nu pot fi discipolul lui Băsescu! Categoric, nu! Am ales Partidul România Unită, pentru filonul său naţionalist, care îmi permite să mă exprim aşa cum am făcut-o şi până acum în activitatea parlamentară“, s-a apărat senatorul. Constantin Popa este cercetat de Parchetul General după ce un agent de poliţie a depus plângere împotriva lui, pentru ultraj, acuzându-l că l-a lovit chiar în sediul Poliţiei Buzău, după ce a îndrăznit să o amendeze pe fiica senatorului. Deputatul Mario Caloianu încheie lista politicienilor penali care s-au strâns în PRU. Caloianu este urmărit penal de procurorii DIICOT, fiind acuzat că a spălat bani prin intermediul unor firme de construcţie, IT şi modă.

Se încălzeşte Ponta?

După ce mai mulţi apropiaţi ai lui Victor Ponta – printre care şi Mirel Palada, fostul său purtător de cuvânt -  au făcut pasul către PRU, liderul formaţiunii, Bogdan Diaconu îl aşteaptă şi pe fostul premier în partidul său.  „Ni-l dorim pe Victor Ponta şi îl aşteptăm să vină în PRU. E cel mai bun premier de la I.C. Brătianu încoace pe care l-a avut România. Când Victor Ponta va veni la PRU, partidul va depăşi 15% în sondaje. Sunt convins că o să avem succes împreună“, a spus Diaconu.

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri