Guvernul PNL-PSD-UDMR va avea două noi ministere. Kelemen Hunor: Unul pentru turism şi antreprenoriat, iar celălalt pentru familie şi tineret

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kelemen Hunor FOTO: Mediafax
Kelemen Hunor FOTO: Mediafax

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat, după o ultimă rundă de negocieri cu PSD şi PNL înainte de a merge la consultările cu Klaus Iohannis, că s-a pus la punct un acord politic pentru înfiinţarea a două noi ministere în viitorul Executiv, unul pentru turism şi antreprenoriat, iar celălalt pentru familie şi tineret.

„Avem acordul politic pentru funcţionarea coaliţiei, deci totul este pregătit, majoritatea, program de guvernare, structură de guvern pentru a exista un guvern începând de joi. Cum se vor numi exact nu ştiu, dar va fi ministerul turismului şi antreprenoriatului, aşa am stabilit, şi ministerul familiei şi tineretului, în mare aşa am stabilit.

Şi aici s-ar putea să intervină o schimbare, dar important este că un minister nou se creează în zona economică mai ales pentru IMM-uri şi pentru turism, două sectoare importante, şi un minister se creează pe partea socială, familie şi tineret. Tinerii au cerut să fie scoşi de la sport fiindcă e mai bine, aşa au crezut ei, şi noi am acceptat acest lucru şi oricum, dacă e să vorbim de sprijinirea familiilor, atunci tinerii mai degrabă intră acolo decât la sport", a spus Kelemen Hunor duminică, la finalul negocierilor cu PNL şi PSD.

Liderul Uniunii Maghiare a transmis că susţine înfiinţarea unui minister al familiei pentru că ne confruntăm cu probleme demografice, care necesită politici publice cu rezultate pe termen lung.

„Avem probleme demografice la care trebuie să găsim politici publice care dau rezultate pe termen lung, nu de la un an la altul, şi de aceea noi am iniţiat, am susţinut, susţinem în continuare un minister al familiei, fiindcă altfel nu ai cum să rezolvi problema demografiei”, a declarat liderul UDMR, menţionând că nu au fost stabilite încă denumirile celor două ministere. 

Întrebat dacă cele trei formaţiuni vor merge la consultările de la Cotroceni cu o singură propunere pentru funcţia de prim-ministru, liderul UDMR a răspuns: „Asta se va contura mâine dimineaţă, dar sunt convins că da, altfel nu are rost să mergem împreună, dacă mergem împreună, mâine la ora 12, atunci înseamnă că avem o singură propunere pentru funcţia de prim ministru”.

Nicolae Ciucă, propus pentru funcţia de premier din partea liberalilor, a anunţat că discuţiile pentru formarea Guvernului au fost finalizate, iar partidele care vor să formeze o coaliţie de guvernare, PNL, PSD şi UDMR, sunt în măsură să meargă luni, la consultările de la Cotroceni, cu o propunere unică de premier. Ciucă a mai precizat că liberalii vor face în aşa fel încât prima variantă de premier să fie dată de PNL.

La rândul său, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a transmis că partidul pe care îl conduce mizează pe propriul premier, însă a precizat că cele două propuneri vor fi discutate în interiorul formaţiunii. „Prezentăm cele două variante partidelor. Dânsul (Nicolae Ciucă n.r.) în PNL, noi în PSD. Dacă nu iese varianta în PSD, nu avem o variantă convenită. PSD merge cu cele două variante. Vedem ce vot este de la colegii mei'', a spus Ciolacu duminică, la finalul discuţiilor cu PNL şi UDMR.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite