Guvernul îşi va angaja răspunderea pe legea privind restituirea proprietăţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta vrea să rezolve problema restituirii proprietăţilor Foto: Adevărul
Victor Ponta vrea să rezolve problema restituirii proprietăţilor Foto: Adevărul

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că o primă formă a legii privind restituirea proprietăţilor va fi discutată în şedinţa de Guvern de miercuri, urmând va luni să fie analizată de conducerea USL, proiectul urmând a fi promovat prin angajarea răspunderii Executivului.

"În cursul acestei săptămâni vom finaliza în cadrul Guvernului proiectul de lege privind restituirea proprietăţilor, acest proiect, pe care miercuri îl discutăm în primă lectură în şedinţa de Guvern, luni îl voi prezenta conducerii USL, deoarece modalitatea de adoptare pe care o doresc ca prim-ministru este aceea a angajării răspunderii Guvernului", a declarat premierul Victor Ponta.

El a amintit faptul că ultima lege în ceea ce priveşte despăgubirile a fost adoptată prin angajarea răspunderii de către alianţa PNL-PD.

"Dacă cei de la PDL nu sunt de acord cu soluţia pe care noi o propunem, trebuie să vină să spună că au ei opt miliarde de euro pe care să-i dea înapoi mâine", a afirmat Ponta.

Premierul a precizat că abia aşteaptă o moţiune de cenzură din partea opoziţiei în ceea ce priveşte angajarea răspunderii pe legea ce va viza despăgubirile.

"Tot sunt ei cei mai de dreapta acum, toţi comuniştii şi securiştii sunt cei mai de dreapta acum la PDL. Deci dacă tot sunt de dreapta, să vină să facă moţiune de cenzură să nu dăm oamenilor banii şi să ne condamne CEDO la opt miliarde de euro, de abia aştept", a mai afirmat Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite