Guvernul, după discuţiile cu mediul de afaceri: Continuăm consultările

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Guvernul Ciucă FOTO gov.ro
Guvernul Ciucă FOTO gov.ro

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a convocat, luni, la Palatul Victoria, o serie de consultări privind proiectul de ordonanţă pentru modificarea Codului Fiscal, pus în dezbatere publică. Guvernul a transmis că va continua consultările. În acelaşi timp, reprezentanţii mediului de afaceri au cerut ca măsurile să se aplice de la 1 ianuarie.

„Proiectul de ordonanţă cuprinde soluţiile identificate de către arcul guvernamental în ultimele 6 luni, în baza unui dialog susţinut cu organismele internaţionale, dar şi cu reprezentanţii mediului de afaceri românesc”, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului. 

Executivul a mai transmis că, „în cadrul celor patru întâlniri au fost aduse la cunoştinţă situaţii cu care reprezentanţii mediului de afaceri, ai patronatelor, sindicatelor şi autorităţilor publice se confruntă şi au fost propuse o serie de recomandări pentru îmbunătăţirea propunerilor privind modificarea Codrului Fiscal”. 

Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al IMM-urilor din România, a declarat, luni, la Palatul Victoria, după consultările pe modificările la Codul Fiscal, cu premierul Nicolae Ciucă şi cu membrii Guvernului, că au cerut ca măsurile să intre în vigoare la 1 ianuarie 2023.

Ordonanţa de modificare a Codului Fiscal s-a aflat, săptămâna trecută, în primă lectură în Guvern. Premierul Nicolae Ciucă a declarat în şedinţă că este foarte clar că avem nevoie de decizii coordonate şi discutate la nivelul instituţiei guvernamentale şi avem nevoie ca soluţiile să poată fi acceptate.

Florin Jianu a spus că reprezentanţii mediului de afaceri i-au transmis premierului că nu sunt de acord cu acea impozitare la nivelul salariului minim, pentru contractele de tip part-time, pentru că „vorbim de cei mai vulnerabili angajaţi”. „Dintr-un calcul zimplu, matematic, s-ar putea ca aceşti angajaţi sau angajatorii lor să aducă bani de acasă, pentru a plăti aceste contribuţii la nivelul salariului minim pe economie”, a spus Florin Jianu, preşedintele Consilului Naţional al IMM-urilor. 

Potrivit liderului Consilului Naţional al IMM-urilor, diuscuţiile au vizat şi impozitarea microîntreprinderilor şi a clădirilor. 

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri