Ciucă a semnat în cartea de condoleanţe deschisă în memoria lui Shinzo Abe, la reşedinţa ambasadorului Japoniei în România / Ce mesaj a transmis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Shinzo Abe, fost premier al Japoniei FOTO EPA-EFE
Shinzo Abe, fost premier al Japoniei FOTO EPA-EFE

Premierul Nicolae Ciucă a semnat, luni, în cartea de condoleanţe deschisă în memoria lui Shinzo Abe, fost prim-ministru al Japoniei, la reşedinţa ambasadorului nipon în România. „Condamn cu fermitate atacul asupra fostului prim-ministru al Japoniei şi reiterez angajamentul Guvernului României pentru pace şi combaterea violenţei”, a transmis premierul.

„Gândurile noastre de compasiune se îndreaptă în aceste zile către naţiunea japoneză, greu încercată de asasinarea domnului Shinzo Abe, fostul prim-ministru al Japoniei. Poporul japonez a pierdut, alături de întreaga lume, un om politic respectat şi un apărător neobosit al democraţiei”, a scris premierul, într-o postare pe Facebook. Şeful Executivului ”condamnă cu fermitate atacul asupra fostului prim-ministru al Japoniei şi reiterează angajamentul Guvernului României pentru pace şi combaterea violenţei”.

”Condoleanţe familiei, prietenilor şi poporului japonez!”, transmite premierul Nicolae Ciucă. Fostul premier japonez Shinzo Abe a încetat din viaţă vineri, la vârsta de 67 de ani, după ce a fost împuşcat la un miting electoral, a anunţat postul bublic de televiziune NHK, citând surse din partidul fostului premier, relatează CNN. Ulterior, decesul a fost confirmat de şeful spitalului la care a fost internat după incident.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite