Sprijin de peste jumătate de miliard de euro pentru persoanele dezavantajate. Cum au fost direcţionate fondurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Ministerul Finantelor
Foto: Ministerul Finantelor

Comunităţile defavorizate din România au beneficiat de un sprijin consistent din partea Uniunii Europene, prin intermediul Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAD) 2014-2020, prin care sunt implementate contracte de finanţare având o valoare totală de 518,83 milioane de euro, informează Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE).

Potrivit sursei citate, contractele vizează sprijinirea sub diferite forme a persoanelor dezavantajate. Sumele alocate pentru cele mai importante măsuri de sprijin, respectiv 415,497 milioane de euro pentru acordarea de alimente de bază, 27 milioane de euro pentru materiale şcolare, 12 milioane de euro pentru trusouri nou-născuţi şi 38,4 milioane de euro pentru produse de igienă.

"Prin Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate, o serie de beneficiari finali vor fi mai aproape cu un pas de o viaţă normală, în care strictul necesar nu mai reprezintă un lux. Sperăm ca astfel să contribuim în a reduce discrepanţele din societate şi a fi mai aproape de cei care au nevoie de ajutor!", a declarat Cătălina Bădoiu, secretar de stat în Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

În prezent, se află în proces de contractare două cereri de finanţare în valoare totală eligibilă de 3,498 milioane de euro. Alte două apeluri de proiecte în valoare totală de 44,028 milioane de euro, respectiv apelul Acordarea de materiale şcolare (rechizite şi vestimentaţie necesară frecventării şcolii), în valoare de 27 milioane de euro şi apelul Asistenţă tehnică cu un disponibil de 17,028 milioane de euro sunt deschise.

La nivelul POAD se estimează o rată de supracontractare de 124,71% din totalul alocării financiare aferente programului operaţional rezultată din contractele de finanţare deja semnate. Se adaugă valoarea proiectelor în curs de contractare, precum şi valoarea contractelor de finanţare estimate pentru proiectele care urmează să fie depuse în cadrul apelurilor deschise, subliniază MIPE.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite