Grindeanu: S-a vorbit de vreo 6 luni despre digitalizare. 21% din şcolile din România nu au conexiune de internet fix

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu

Sorin Grindeanu a afirmat că de aproximativ 6 luni Guvernul tot vorbeşte despre digitalizare, însă 21% din şcolile din România nu au conexiune de internet fix. Prim-vicepreşedintele PSD a adăugat că 98% din populaţia ţîrii are acoperire cu mobil, însă 2G, 3G sau 4G nu pot satisface traficul pe care îl presupune un scenariu al şcolii online în toate localităţile şi de aceea este nevoie de conexiune la internet fix.

„Majoritatea autorităţilor locale şi-au făcut treaba, dar asta nu înseamnă că problema de fond nu rămâne – cea de lipsă a sprijinului guvernamental. S-a vorbit de vreo 6 luni de zile despre digitalizare. În acest moment, aproximativ 26% din şcolile din România nu au conexiune de internet fix. Dacă e să dau un singur exemplu – nu aţi văzut în această perioadă să se facă un test dacă se poate face tot ce au propus ei pe culorile semaforului ca scenariu. E o dovadă de iresponsabilitate a Guvernului. (...) 98% din populaţia României, aproximativ, dacă vorbim de mobil, are acoperire cu mobil, doar că 2G, 3G, 4G, chiar dacă vorbim de 4G nu pot să satisfacă traficul pe care îl presupune un scenariu de acest tip în localităţile respective şi tocmai de aceea e ideea de internet fix”, a declarat Sorin Grindeanu, întrebat la finalul Consiliului Politic Naţional al PSD, dacă primarii PSD au transmis partidului în ce stadiu sunt cu deschiderea anului şcolar.

Acesta a anunţat că duminică va fi o conferinţă de presă la sediul PSD unde vor fi prezentate date despre despre deschiderea şcolilor.

„Noi duminică o să avem o conferinţă de presă separată tot aici pe acest subiect legat strict de deschiderea şcolilor, unde o să prezentăm statistica generală detaliată”, a explicat Grindeanu, întrebat dacă aleşii locali ai PSD s-au plâns că au fost încadraţi într-un scenariu roşu sau galben, deşi nu ar fi trebuit. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite