Grindeanu: Nu s-a luat încă niciun fel de decizie pe o comasare a alegerilor

0
Publicat:

Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, a explicat că nu există încă o decizie în Coaliție cu privire la o comasare a alegerilor de anul acesta, în condițiile în care în momentul de față scenariile preconizează două comasări. 

Ministrul a explicat că decizia urmează să fie luată FOTO Inquam Photos
Ministrul a explicat că decizia urmează să fie luată FOTO Inquam Photos

Coaliţia de guvernare nu a luat încă nicio decizie pe niciun fel de comasare a alegerilor, însă este o chestiune de zile până la o hotărâre, a susţinut ministrul Transporturilor, potrivit Agerpres, întrebat ce părere are despre scenariul apărut în spaţiul public potrivit căruia s-ar fi decis în Coaliţie o a doua comasare, şi anume parlamentare cu turul doi al prezidenţialelor. 

Eu susţin ce am spus şi acum o săptămână - şi anume următorul lucru: că onest este să mergi în faţa cetăţenilor cap-coadă să spui exact ce doreşti tu, coaliţie în cazul de faţă, şi anume: vrei comasare de europarlamentare cu locale sau vrei ceea ce spuneaţi dumneavoastră. Cap-coadă trebuie spus ce propune Coaliţia românilor, nu pe segmente, nu altcumva. Asta susţin în continuare”, a spus ministrul.

Soin grindeanu a subliniat că „nu s-a luat până astăzi niciun fel de decizie pe niciun fel de comasare în cadrul Coaliţiei”.

„Susţin în continuare că, în momentul în care se ajunge la un acord în Coaliţie, acest acord trebuie făcut pe toate tipurile de alegeri, spus foarte clar ce calendar propui românilor şi să mergi să prezinţi onest tot acest calendar. Ar cam trebui să se ia o decizie. În continuare sunt prim-vicepreşedinte la PSD şi vă anunţ că nu e luată nicio decizie din acest punct de vedere", a adăugat ministrul

Social democratul a pinctat însă că „oricum, e o chestiune de zile, având în vedere calendarul pe care îl avem, cu datele obligatorii pentru alegerile europarlamentare, care sunt în jurul datei de 9 iunie”.

„Şi, atunci, calendarul te obligă să faci anumite hotărâri de guvern, anumite lucruri care nu pot să mai întârzie foarte mult”, a concluzionat Grindeanu.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că joi coaliția de guvernare va dezbate cu toate argumentele pe masă, asupra temei privind comasarea alegerilor. Astfel, liderul PSD susține ideea organizării alegerilor locale împreună cu cele europarlamentare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite