Grindeanu, despre candidatul PSD la prezidențiale: Dacă Ciolacu dorește, nu cred că există semne de întrebare că poate să fie altcineva

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, a susținut, potrivit News, că „România are nevoie de un președinte de stânga”, potrivit News, explicând că Marcel Ciolacu este favorit pentru poziția de candidat la prezidențiale, dacă dorește. Liderul PSD nu a exclud nici varianta susținerii lui Mircea Geoană.    

FOTO Inquam Photos / George Călin
FOTO Inquam Photos / George Călin

E aproape imposibil în România să ajungi ca independent în finală. Eu nu spun locul unu, nici măcar locul doi. Asta nu exclude ca Mircea Geoană să fie candidatul PSD”, a declarat Sorin Grindeanu cu privire la o candidatură a lui Mircea Geoană la prezidențial, potrivit News

Totodată, liderul PSD a respins varianta unui candidat comun cu PNL la alegerile prezidenţiale.  

Grindeanu a mai susținut că președintele PSD, Marcel Ciolacu, e favorit să devină candidatul partidului pentru alegerile prezidențiale. 

„PSD se mobilizează pentru orice candidat. PSD s-a mobilizat şi pentru Dăncilă şi a reuşit să o ducă în turul doi. PSD, în general, se mobilizează cel mai bine pentru preşedintele partidului. Sigur că dacă îşi doreşte Marcel Ciolacu să intre în această competiţie, nu cred că există semne de întrebare că poate să fie altcineva (candidat -n.r.). În acest moment, Marcel Ciolacu stă cel mai bine la capitolul încredere dintre membrii PSD şi ar pleca automat favorit”, a mai susținut Grindeanu.

Potrivit social-democratului, mai există varianta în care PSD să nu aibbă candidatul său și să susțină un alt candidat. „Eu cred că PSD trebuie să aibă candidatul său. Nu există candidaţi comuni. După 20 de ani, România are nevoie de un preşedinte de stânga”, a conchis Grindeanu. 

În ceea ce privește sondajul INSCOP care îl plasează pe secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, drept candidat favorit la prezidențiale, Grindeanu a mai susținut că niciun candidat indepent nu are șanse să ajungă în al doilea tur de scrutin fără sprijinul unui partid. 

Actualul secretar adjunct al NATO este prima opțiune a românilor la alegerile prezidențiale de anul viitor, din postura de candidat independent, arată datele sondajului. Geoană este urmat de Marcel Ciolacu, George Simion, Nicolae Ciucă sau Diana Șoșoacă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite