Grindeanu, către Voiculescu: Sunteţi principalul vinovat moral de moartea pacientului ars transferat în Belgia. L-aţi plimbat nouă zile între spitale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Grindeanu. FOTO Facebook / Arhivă personală
Sorin Grindeanu. FOTO Facebook / Arhivă personală

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, l-a acuzat pe Vlad Voiculescu de faptul că e vinovatul moral pentru moartea unui pacient ars care a fost transferat în Belgia prea târziu.

„Ministerului Vlad Voiculescu sunt sigur că nu i-a păsat de acest caz până în această dimineaţă când a venit vestea tragică. Apoi a fugit de răspundere. A zis că trimite Corpul de control la spitale. De aceea îi spun că e principalul vinovat de moartea acestui român. Aţi găsit la preluarea funcţiei de la un liberal un mecanism de transfer al marilor arşi. Trebuia să aveţi grijă să-al aplicaţi la primul caz din mandatul dvs. Aţi stat nouă zile cu un om ars pe două treimi din corp pe care l-aţi plimbat prin toată România. Pentru acest caz trebuie să vă daţi demisia”, a declarat Sorin Grindeanu

Liderul PSD le-a cerut parlamentarilor din coaliţia de guvernare să voteze împotriva lui Voiculescu.„Sper că printre parlamentarii actualei Puteri destui care la vot să uite că sunt PNL, USR-PLUS sau UDMR, să fie oameni. Să se pună în pielea familiei românului transferat în Belgia şi să spună că măcar au făcut un dram de dreptate”, a completat Sorin Grindeanu.

Ministerul Sănătăţii a fost informat, în această dimineaţă, despre decesul bărbatului în vârstă de 51 de ani care, în data de 20 ianuarie 2021, a suferit o arsură prin electrocuţie pe aproximativ 64% din suprafaţă corporală şi politraumatism prin cădere de la înălţime, potrivit diagnosticului iniţial, şi care a fost transferat, în data de 29 ianuarie 2021, la Centre des Grands Brûlés - Institut Médical de Traumatologie et de Réadaptation (IMTR) din cadrul Grand Hôpital de Charleroi din Loverval, Belgia.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite