Gheorghe Falcă, despre Pactul Verde: Ne vom asigura că economia UE şi  a României va cunoaşte o lungă perioadă de creştere economică sustenabilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul PNL Gheorghe Falcă a transmis luni că formaţiunea din care face parte se va lupta pentru ca implementarea Pactului Verde în România să fie un succes „şi pentru a pune bazele unei economii durabile”.

„Pactul verde european îşi propune să modifice radical sectoarele energetic, de transport, agricultura şi industrie europeană şi dacă pregătim profesionist această transformare, ne vom asigura că economia UE şi implicit a României va cunoaşte în viitor o lungă perioadă de creştere economică sustenabilă. Scopul nostru este ca acest Pact să ofere atât un mediu mai verde cât şi o economie mai puternică”, a transmis marţi Gheorghe Falcă într-un comunicat de presă.

Europarlamentarul mai explică că pactul doreşte să limiteze până în 2050 utilizarea cărbunelui, a gazelor naturale, a petrolului şi implici a motoarelor pe bază de combustie. Totodată, pentru ce trecerea să fie „cât mai lină”, Falcă afirmă că europarlamentarii PNL vor colabora îndeaproape cu miniştrii din Guvern eptnru a implementa cu succes Pactul.

„Prin urmare, am decis alături de europarlamentarii PNL să colaborăm îndeaproape cu miniştrii din guvernul României, cu scopul de a face din implementarea Pactului un succes de ţară şi pentru a pune bazele unei economii durabile care să performeze în economia viitorului. În implementarea acestui Pact, vom ţine cont de avansul tehnologic, piaţa liberă, efectele asupra companiilor şi a muncitorilor şi mai ales de efectele asupra vieţii de zi cu zi a cetăţenilor europeni”, mai spune liderul liberal.

Acesta din urmă mai e de părere că implementarea ar trebui să se facă progresiv, astfel încât oamenii să se poată integra fără costuri prea mari.

„Vrem ca această transformare să fie făcută pas cu pas, astfel încât oamenii să se poată integra treptat şi fără costuri sociale în economia viitorului. În acelaşi timp, mă voi lupta alături de colegii mei din grupul PPE pentru ca România să primească fonduri importante. În acest fel, ne vom asigura că economia României va fi una competitivă şi capabilă să ofere prosperitate şi siguranţă tuturor românilor”, a conchis Falcă.

Vezi şi: Siegfried Mureşan, despre marele pariu al UE: Green Deal. „România va primi 750 de milioane de euro”. Ce se întâmplă cu minele din Valea Jiuliu

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite