Geoană: Victor Ponta şi cu mine avem calităţile care ne recomandă să candidăm la Preşedinţia României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Geoană FOTO Eduard Enea
Mircea Geoană FOTO Eduard Enea

„În interiorul PSD, în acest moment, sunt două nume - Victor Ponta şi cu mine - care au atributele, calităţile, experienţa şi susţinerea din partid şi în opinia publică ce ne-ar permite să candidăm la Preşedinţia României, a declarat Mircea Geoană, duminică, la emisunea „După 20 de ani“.

Senatorul a mai precizat că, în tradiţia PSD de până acum, liderul partidului candida la prezidenţiale, iar foştii preşedinţi ai formaţiunii, inclusiv el, au procedat astfel.

„Deci este decizia lui Victor Ponta, ca lider al partidului, după alegerile europarlamentare, ce vrea să facă cu cariera şi cu viaţa sa politică. Este un om tânăr şi faptul că a fost destul de rezervat cu privire la candidatură este legitim, trebuie înţeles. La 41 de ani te poţi gândi că este preferabil să rămâi prim-ministru şi şef de partid în loc să te duci la o funcţie, mai importantă decât cea de prim-ministru, dar care, după 5 sau 10 ani, practic, cariera politică ţi se va fi încheiat. Este legitim ca Victor Ponta să aibă această dilemă, nu e nimic nefiresc, pentru că nu am avut niciodată un lider atât de tânăr la PSD“, a mai spus senatorul social-democrat.

Întrebat dacă, în situaţia în care Victor Ponta nu va participa la competiţia electorală, ia în considerare o eventuală candidatură, Geoană a răspuns: „Este decizia partidului, nu este decizia mea. Mai există vreo urmă de îndoială faţă de cineva care a candidat şi a obţinut atât de multe voturi şi care a câştigat alegerile în România că nu este un obiectiv firesc pentru mine? Da! Dar acest lucru nu înseamnă că dorinţa noastră de a da viitorul preşedinte al României trebuie să se lovească de orgoliile noastre personale şi de concurs de frumuseţe“.

În altă ordine de idei, Geoană a mai afirmat că în eventualitatea unui refuz din partea lui Victor Ponta de a candida, următoarea opţiune este chiar el.

Mircea Geoană a amintit şi de eşecul la prezidenţiale din 2009, subliniind că multă lume credea că acele momente grele de după alegerile prezidenţiale din 2009 îl vor „pune la pământ“. “Nu m-au pus la pământ, sunt astăzi mai puternic, mai înţelept şi mai tenace decât oricând altcândva. Omul învaţă şi din greşeli“, a adăugat el.

Întrebat ce greşeli nu ar mai face, senatorul a spus că, în primul rând, s-ar uita mai puţin la „intrigi de partide şi de politicieni“ şi mai mult la „interesele generale ale oamenilor“.

Citeşte şi:

EU Observer, despre europarlamentare: Politicienii români îşi pun rudele pe funcţii călduţe la Bruxelles

PNL dansează în familie la europarlamentare

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite