Geoană, la doi ani de la invazia rusă în Ucraina: Cetățenii statului plătesc un preț mare, dar continuă să lupte, iar NATO este determinat să îi sprijine

0
Publicat:

Secretarul general adjunct al NATO a reafirmat încrederea și sprijinul NATO acordat Ucrainei, arătând, la doi ani de la invadarea statului de către Rusia, că Ucraina continuă să lupte plătind un preț greu pentru populația țării. 

Adjunctul NATO a subliniat încrederea în statul ucrainean FOTO EPA EFE
Adjunctul NATO a subliniat încrederea în statul ucrainean FOTO EPA EFE

Potrivit secretarului general adjunct al NATO, de la începutul invaziei ruse în Ucriana „cel mai mare câștig este acela că Ucraina rămâne o națiune mândră, suverană și independentă”. 

Totodată, secretarul adjunct al NATO a subliniat în cadrul ceremoniei care marchează doi ani de la izbucnirea războiului din Ucraina, că „cetățenii Ucrainei plătesc un preț mare”, arătând că în fiecare zi oamenii rămași în țară au de-a face cu atacurile Rusiei, precum și cu alte acte de violență.  

„Dar Ucraina luptă mai departe, determinată să triumfeze și NATO este determinată să o sprijine”, a mai subliniat Mircea Geoană. 

Secretarul general adjunct al Alianței a explicat ajutorul oferit statului invadat de Federația Rusă, arătând că în acest fel „aducem Ucraina mai aproape de NATO, acolo unde îi este locul”. 

Relatând cu privire la înființarea Consiliului NATO-Ucraina, Mircea Geoană a mai subliniat: „toți aliații sunt de acord că Ucraina va deveni membru al marii noastre alianțe. Pentru că împărtășim valori comune și un interes comun pentru a ne asigura că Ucraina rămâne independentă, suverană și poate să-și aleagă drumul în mod liber”

„Putin a crezut că poate dicta viitorul Ucrainei. Statul ucrainean a spus clar că el va face această alegere și aceasta alegere este libertatea, independențs, un viitor ca parte a familiei noastre euroatlantice”, a mai spus Micea Geoană.

„Cred în Ucraina, cred în NATO și cred că împreună putem asigura un viitor mai sigur pentru noi toți și pentru oamenii din Ucraina”, a mai adăugat secretarul general adjunct al NATO. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite