Geoană: În aceste vremuri extrem de complicate, pe care le trăim în prezent, lecția lui Alexandru Ioan Cuza trebuie să ne ghideze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a transmis, cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române, că doar prin curaj, ambiţie și patriotism „poţi să răzbeşti şi poţi să duci proiectul naţional şi România mai departe”.

FOTO Arhivă Adevărul
FOTO Arhivă Adevărul

„Sărbătorim 24 Ianuarie, o zi atât de importantă în istoria națiunii noastre. Momente complicate au trăit și atunci, după Războiul Crimeei, liderii pașoptiști, Alexandru Ioan Cuza, pe care continui să îl consider unul dintre cei mai importanți lideri ai națiunii noastre”, a spus secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, în cadrul mesajului trasmis cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române. 

Mircea Geoană a mai subliniat că „în aceste vremuri extrem de complicate, pe care le trăim în prezent, lecția lui Alexandru Ioan Cuza trebuie să ne ghideze pe toți. Pentru că doar prin curaj, doar prin ambiție, doar prin patriotism poți să răzbești și poți să duci proiectul național și România mai departe”.

„Este o zi pe care o datorăm înaintașilor noștri și avem și noi datoria să dăm urmașilor noștri o țară puternică, o țară respectată, o țară influentă, pentru că acesta este destinul nostru: o țară mare, influentă în Europa”, a mai completat secretarul general adjunct al NATO. 

Recent, Mircea Geoană a atras atenția, în cadrul unui podcast, asupra unor aspecte critice care pun în pericol viitorul țării, afirmând cu privire la plecarea tinerilor din România că „nici războiul din Siria sau Ucraina nu au avut, proporțional cu populația, o migrație mai mare decât plecarea românilor de acasă în ultimii 20 de ani”.

„Îngrijorător este că din România se pleacă chiar dacă nu mai este o țară cu standarde de viață scăzute“, a punctat secretarul general adjunct al NATO. 

În contextul alegerilor din 2024, Mircea Geoană a subliniat că, în opinia sa, între calitatea leadership-ului politic şi bunul mers al ţării este o legătură directă şi că speră ca, la momentul votului, „românii să se gândească mai puţin la culoarea politică a candidaţilor şi să pună accent mai degrabă pe calitatea oamenilor". 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite