Geoană: Centrul de greutate al Europei se mută spre Est. Ce spune despre corupție

0
Publicat:

Secretarul general adjunct al NATO susține că „centrul de greutate al Europei se mută spre Est”, precizând că exista o șansă reală ca Europa Centrală, de Sud-Est și de Est să devină „mult mai robuste din punct de vedere politic, economic și tehnologic”.

Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO FOTO: Arhivă
Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO FOTO: Arhivă

Mircea Geoană a adresat un mesaj în deschiderea dezbaterii „Europa în ascensiune - un nou centru de greutate: O nouă perspectivă asupra Europei de sud-est, centrale și de est”, prilej cu care a punctat că „centrul de greutate al Europei se mută spre Est”.

Numărul doi din NATO a subliniat faptul că o „buna guvernare, transparența și combaterea corupției sunt importante pentru a ne asigura că adevăratul potențial, strategic, economic și uman al României este eliberat”.

„Trebuie să spun, de asemenea, un lucru important, de care nu ar trebui să ne ferim. Buna guvernanță contează. Transparența contează. Lupta împotriva corupției contează. Uneori, când vorbim despre aceste noi centre de greutate, avem tendința de a uita că, pentru a ajunge cu adevărat în liga mare, trebuie să ne asigurăm că avem și instituțiile politice, economice și de stat de drept, precum și mecanismele de control și echilibru, astfel încât adevăratul potențial, strategic, economic și uman să fie eliberat”, a punctat Secretarul General Adjunct al NATO, potrivit unui comunicat de presă.

Totodată, Mircea Geoană a precizat că „nu există nicio posibilitate ca o regiune să se dezvolte, iar celelalte nu”.

„Cred că acesta este momentul ca fosta Europă comunistă, noii veniți în NATO și UE, să ajungă la maturitate deplină, la un nivel deplin de influență, la un nivel deplin de dezvoltare și, de asemenea, la un nivel deplin de stimă de sine, de respect și de potrivire a valorii strategice, pe care o avem cu toții în această regiune, cu puterea economică și politică”, a declarat numărul doi din NATO, potrivit sursei citate.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite