Gabriel Oprea susţine că nu a plagiat: Cineva încearcă să-mi pună piedică pentru că am ajuns pe locul 3 la încredere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vicepremierul Gabriel Oprea. FOTO Mediafax
Vicepremierul Gabriel Oprea. FOTO Mediafax

Vicepremierul Gabriel Oprea a comentat, marţi, chestiunea acuzaţiei de plagiat, lansată în spaţiul public în ultimele săptămâni. Şeful UNPR a motivat faptul că acuzaţiile vin ca urmare a ascensiunii partidului său şi a propriei persoane.

Gabriel Oprea a vorbit despre acuzaţiile de plagiat din proprie iniţiativa, precizându-le jurnaliştilor că a fost exonerat de acuzaţii de către Consiliul National de Etică (o instituţie politizată din perioada în care la conducerea acesteia se afla Liviu Pop). Vicepremierul a susţinut că în perioada în care şi-a susţinut doctoratul nu era demnitar sau om politic. În plus, s-a declarat de acord cu ideea verificării tezelor de doctorat ale oamenilor politici.  

„Sunt de acord ca tuturor oamenilor politici să li se verifice teza de doctorat. A mea tocmai a fost verificată. Când mi-am dat doctoratul, între 1995 şi 2000, nu am fost nici om politic şi nici demnitar şi este bine să fie verificate toate tezele“, a afirmat liderul UNPR.

Oprea a precizat că teza sa afost deja verificată de Consiliul National de Etică, iar decizia celor din această instituţie e că „suspiciunea de plagiat nu se verifică“. Analiza tezei sale a fost făcută, potrivit propriilor spuse, şi de experţi în drept penal

Vicepremierul consideră acuzaţiile de această natură sunt o urmare a ascensiunii sale şi a partidului pe care îl conduce. „Vă spun eu de ce se discută: că şi lui Gabi Oprea şi UNPR mai trebuie să li se pună puţină piedică, că au luat-o razna. Eu am ajuns pe locul 3 la încredere. UNPR este al treilea partid din România, înţeleg că toţi trebuie luaţi de guler cu câte ceva. S-a găsit tema plagiatului, care la mine este o temă falsă. Eu sunt un om serios, UNPR este un partid serios“, a declarat Oprea. 

Spre sfârşitul declaraţiilor sale, Oprea a punctat şi că media ar fi mai bine să se ocupe lucruri legate de subiecte de actualitate cum este cel al migraţiei sau securitatea la nivel european. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite