Gabriel Liiceanu, despre Nicuşor Dan: „Faptul că primarul Capitalei nu se vaccinează mie-mi taie respiraţia”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicuşor Dan FOTO: Captură
Nicuşor Dan FOTO: Captură

Filozoful Gabriel Liiceanu l-a criticat pe Nicuşor Dan, primarul Municipiului Bucureşti, pentru că nu s-a vaccinat încă împotriva COVID-19, într-un interviu pentru Spotmedia. Liiceanu l-a comparat pe edilul Capitalei cu Patriarhul Daniel.

„Faptul că primarul Capitalei nu se vaccinează mie-mi taie respiraţia. La fel, faptul că Patriarhul nu iese să spună: Fraţilor, Dumnezeu ne va ajuta să nu ne îmbolnăvim, dar să punem şi noi umărul! Dumnezeu îţi dă, dar nu-ţi bagă în traistă”, a declarat Gabriel Liiceanu, conform sursei citate. 

Filozoful a mai subliniat că în societate „s-a alimentat ideea că încrederea în ştiinţă se opune credinţei religioase, ceea ce e fals”.

Întrebat de mai multe ori dacă s-a vaccinat, Nicuşor Dan a afirmat că a trecut prin boală, aşteaptă recomandarea medicului, va trebui să facă mai multe analize sau urmează să se vaccineze fără a preciza când.

Într-un interviu acordat pentru Prima TV, el a respins acuzaţia că ar fi antivaccinist. „Nicidecum, nicidecum! După cum ştiţi, sunt un om de ştiinţă, sunt un om care vine din mediul academic, care citeşte, se informează şi ascultă de vocea ştiinţei. Mi-am vaccinat fetiţa (n.r. – vaccinurile copilăriei, nu împotriva COVID)”, a spus Nicuşor Dan.

Nicuşor Dan s-a lovit de problema vaccinării şi în cazul unei întrevederi cu premierul Florin Cîţu, la Guvern. Şedinţa cu prim-minitrul a fost mutată de la Palatul Victoria la sediul PNL pentru că primarul Nicuşor Dan nu a avut certificat verde. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite