Frunda contrazice Inspecţia Judiciară a CSM: „Ponta are dreptul să critice justiţia“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gyorgy Frunda FOTO Mediafax
Gyorgy Frunda FOTO Mediafax

Gyorgy Frunda, consilier onorific al premierului Victor Ponta, susţine că acesta din urmă “are dreptul să critice justiţia, tot aşa cum au dreptul acesta Viktor Orban, preşedintele Hollande sau fostul preşedinte Chirac”.

“Eu nu sunt de acord cu susţinerea Inspecţiei Judiciare, cum că declaraţiile unui prim-ministru, în speţă ale domnului Ponta, ar influenţa justiţia, prin stricarea renumelui acesteia. Instanţele judecătoreşti, judecătorii în general, îşi creează renumele prin hotărârile pe care le iau, prin rapiditatea cu care rezolvă cazurile, prin obiectivitatea cu care dau sentinţele, prin predictibilitatea cu care aduc aceste hotărâri”, a declarat Frunda, la RFI.

În opinia consilierului, “tindem spre o dominaţie inacceptabilă a justiţiei într-un stat de drept”, iar premierul are dreptul de a critica justiţia.

Victor Ponta are dreptul să critice justiţia, tot aşa cum are dreptul acesta, de exemplu, Viktor Orban, premierul Ungariei, care în urmă cu două săptămâni a criticat justiţia de la Budapesta pentru că a admis o contestaţie a unui grup de bănci împotriva unei hotărâri a Guvernului maghiar şi chiar are dreptul acesta. Tot aşa cum preşedintele Hollande sau fostul preşedinte Chirac nu o dată şi-au spus punctele de vedere în legătură cu deciziile definitive. Trebuie să avem demnitatea, verticalitatea de a cere să fim trataţi în aceeaşi măsură şi după aceleaşi reguli şi aceleaşi principii ale statului de drept să fie aplicate şi în România, ca la Bruxelles sau în alte capitale europene”, a mai explicat Frunda.

Citeşte şi:

Justiţia l-a pus la punct  pe premierul Ponta

Consiliul Superior al Magistraturii l-a înfierat pe prim-ministrul Victor Ponta pentru atacurile asupra judecătorilor după condamnarea lui Adrian Năstase. În cătarea magistraţilor a intrat şi Dan Şova, iar următoarea ţintă este circarul de la Constanţa, Nicuşor Constantinescu.

Ivan: PSD îşi menţine poziţia. Nu au existat probe în cazul Năstase. Este o declaraţie asumată de întreg partidul

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, a declarat joi că partidul îşi menţine poziţia în privinţa condamnării lui Adrian Năstase şi că nu îl va sfătui pe premierul Victor Ponta să-şi retracteze declaraţiile pentru că nu există probe în cazul fostului premier.

Sebastian Ghiţă: Să nu cântăm prohodul USL. Poate că PSD şi PNL se vor uni într-un partid din a treia generaţie

Deputatul PSD Sebastian Ghiţă crede că USL va rezista în continuare, ba chiar mai mult, s-ar putea uni într-o nouă construcţie progresistă, „un nou partid din a treia generaţie“, potrivit ziarului Bursa.

Gyorgy Frunda, despre vizita secretarului de stat SUA: Unchiul Sam ne priveşte cu superioritate. Nu suntem colonie

Gyorgy Frunda, consilierul premierului pentru politică externă, a declarat, pentru ziare.com, că simte o atitudine de superioritate din partea SUA, referindu-se la vizita secretarului de stat adjunct american în Romania, Victoria Nuland, care spune că vine la Bucuresti pentru a discuta despre funcţionarea statului de drept.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite