Fostul preşedinte al TNL Alba, amendat cu 8.000 de lei pentru că a propus sterilizarea femeilor rome

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consilier local Alba-Iulia, Rareş Buglea FOTO Arhiva Adevărul
Consilier local Alba-Iulia, Rareş Buglea FOTO Arhiva Adevărul

Rareş Buglea, consilier local în Alba-Iulia, a fost amendat de Consiliul Naţional pentru combaterea Discriminării (CNCD), cu suma de 8.000 de lei, pentru că a scris pe contul său de Facebook că femeile rome care nu au condiţii sociale să-şi crească copilul să fie sterilizate.

Toţi membrii Colegiului director al CNCD au apreciat că fapta lui Buglea constituie discriminare şi a decis că postarea consilierului local în CL privind necesitatea sterilizării femeilor rome care nu au condiţii sociale pentru creşterea copilului, constituie discriminare şi l-a amendat cu 8.000 de lei, potrivit unui comunicat CNCD.

Colegiul CNCD a soluţionat petiţia ca urmare a declinării competenţei, prin rezoluţia din 14 ocombrie, a Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, în care s-a dispus neînceperea urmării penale împotriva lui Rareş Buglea, întrucat nu se întrunesc elementele constitutive ale unei infracţiuni, a precizat sursa citată.

La începutul lunii februarie, Rareş Buglea a postat pe contul său de Facebook un comentariu în care vorbea despre educaţia sexuală a membrilor etniei rome, dar şi despre sterilizarea femeilor rome.

„Ei, bine, dragii mei, acolo s-a introdus apa şi un strat subţire de pavele (aşa de dragul votului) dar este total insuficient! În loc de apă va fi enorm de greu să introducem mentalitatea şi educaţia acolo şi mai ales zic eu, educaţia sexuală.... ştiu că falşii umanişti mă vor critica aspru, dar susţin în continuare sterilizarea femeii rome, dacă după prima naştere la ancheta socială se dovedeşte că nu are condiţii, şi nici intenţia de a creşte primul prunc în condiţii cât de cât umane!“, susţinea Buglea în postarea sa de pe reţeaua de socializare, care conţinea numeroase greşeli gramaticale.

La scurt timp de la momentul postării, 12 dintre consilierii locali din Alba-Iulia i-au cerut, printr-un memoriu, lui Rareş Buglea să îşi dea demisia de onoare din CL, ca un act de probitate morală pentru afirmaţiile făcute privind sterilizarea femeilor de etnie romă.

Rareş Buglea nu i-a luat în seamă şi a anunţat că nu-şi va da demisia din funcţia de consilier local. El a precizat că şi-a cerut scuze public pe Facebook pentru afirmaţiile făcute privind sterilizarea femeilor de etnie romă.

Ulterior, Rareş Buglea şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al TNL Alba şi a anunţat că se delimitează de PNL până la lămurirea scandalului în care este implicat.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite