Fosta şefă a Senatului şi-ar fi folosit funcţia pentru a se îmbarca preferenţial în avionul care a dus-o în vacanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anca Dragu FOTO Facebook
Anca Dragu FOTO Facebook

Fosta şefă a Senatului, Anca Dragu a utilizat resursele publice în interesul propriu, potrivit unui document al Senatului, citat de G4Media.ro. Senatoarea a folosit maşinile instituţiei, angajaţii de la Protocol şi Paşapoarte şi Salonul Prezidenţial pentru a pleca în vacanţă cu familia şi prietenii. În replică, Dragu a invocat faptul că a folosit serviciile oferite de funcţia pe care o deţinea „la recomandarea serviciilor de securitate”.

Sub acoperirea unei „delegaţii”, Anca Dragu a folosit maşinile instituţiei, angajaţi de la Serviciul Protocol şi Paşapoarte al Senatului, precum şi Salonul Prezidenţial de la Aeroportul Otopeni pentru a avea facilităţi la îmbarcarea în avionul care a transportat-o în vacanţă în Franţa, alături de familia şi prieteni, arată un document publicat de G4media.ro. 

Documentul arată că, la data de 23 iulie, Direcţia Secretariat General din Senat a trimis o adresă Secretarului General, informând că, între 25 iulie şi 1 august, „o delegaţie condusă de Anca Dana Dragu(…) va efectua o deplasare în Franţa”.

În adresă se solicita accesul membrilor delegaţiei, precum şi al unor reprezentanţi ai Senatului de la Serviciul Protocol şi Paşapoarte, la Salonul Prezidenţial Corp C din Aeroportul Otopeni şi se cerea sprijinul ”în facilitarea formalităţilor de îmbarcare şi trecere a frontierei” pentru cei şase membri ai delegaţiei. Conform indicativelor aeronavelor, a fost vorba de curse Ryanair (low cost) pe traseul Bucureşti-Marsilia şi retur. De asemenea, adresa indică numele a trei angajaţi ai Senatului care urmau să conducă/întâmpine delegaţia la Aeroport, precum şi o listă cu numerele de înmatriculare de la cinci autoturisme, patru cu indicativele SEN sau SNT, care să îi transporte pe delegaţi la plecare/sosire.

Potrivit sursei citate, din ”delegaţie” au mai făcut parte soţul (politician USR în judeţul Constanţa), fiica şi fiul minor al Ancăi Dragu, un coleg de facultate al fiicei şi o prietenă de familie.

Dragu a confirmat că deplasarea a avut caracter privat, precizând însă că accesul la resursele instituţiei şi la facilităţile de îmbarcare au avut loc ”la recomandarea serviciilor de securitate, în calitate de preşedinte al Senatului”, senatoarea fiind, la acel moment, numărul doi în stat. 

„Nu am încălcat nici o regulă, nu am folosit resurse publice în mod abuziv”, a declarat Dragu, conform sursei citate. 

Senatoarea a mai declarat că resursele utilizate pentru deplasarea din iulie-august au fost de ”altă magnitudine” faţă de cele pe care le presupun coloana oficială şi protecţia domiciliului, recomandări pe care a precizat că a refuzat să le aplice. 

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite