Fost candidat pentru funcţia de premier: Cioloş este în situaţia în care am fost eu. Nu am reuşit să fac majoritatea. Boc a revenit, cu votul celor care îl picaseră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacian Cioloş FOTO Inquam Photos / George Călin
Dacian Cioloş FOTO Inquam Photos / George Călin

Consilierul Guvernatorului BNR, Lucian Croitoru, este de părere că Dacian Cioloş este în aceeaşi situaţia în care fost el la căderea Guvernului Boc, având misiunea de a forma o majoritate parlamentară pentru susţinerea unui Guvern într-un context cu „adversităţi inflamate politic”. Consilierul a amintit că Guvernul pe care l-a propus atunci nu a fost votat de Parlament, iar premierul Emil Boc a revenit în funcţie cu votul celor care îl picaseră.

„Cred că Dacian Cioloş este în situaţia în care am fost eu în 2009, când guvenul Boc a căzut la votul moţiunii de cenzură. Domnul Cioloş trebuie să caute o majoritate parlamentară (verificabilă numai la vot) într-un context economic foarte dificil, cu adversităţi politice inflamate politic, după ce guvernul Ciţu a căzut la moţiunea de cenzură”, scrie Lucian Croitoru pe Facebook. 

Potrivit consilierului, „limita dintre negociere şi compromisuri greu de acceptat este identificabilă dacă ai în minte că nu poţi acumula datorii care să îţi limiteze libertatea viitoare de acţiune. Acţionând după acest principiu, în 2009 eu nu am reuşit să fac majoritatea necesară. Guvernul propus de mine nu a fost votat de Parlament”.

„Atunci, în 2009, deşi adversităţile politice erau inflamate, premierul Emil Boc a revenit în funcţie, cu votul celor care îl picaseră. Urmăresc cu atenţie ce se întâmplă acum”, a mai completat consilierul. 

Mesajul fostului candidat la şefia Executivului vin în contextul în care premierul desemnat de preşedintele Iohannis pentru a forma un nou Guvern, care să aibă susţinerea unei majorităţi parlamentare , Dacian Cioloş, a declarat că va începe negocierile pentru refacerea coaliţiei USR-PNL-UDMR, cu susţinerea grupului minorităţilor din Parlament. Liderul are la dispoziţie 10 zile pentru a obţine votul a 234 de parlamentari privind instituirea în funcţie a unui nou Guvern. 

    

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite