Florin Cîţu: „Este normal să avem o discuţie în coaliţie pe rectificarea bugetară”. Misiunea lui Dan Vîlceanu, să fie gardianul PNRR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu, Dan Vîlceanu FOTO Inquam Photos / Ilona Andrei
Florin Cîţu, Dan Vîlceanu FOTO Inquam Photos / Ilona Andrei

Preşedintele PNL Florin Cîţu a declarat, vineri, la sediul Ministerului Fondurilor Europene, că este normal să existe o discuţie în coaliţie pe proiectul rectificării bugetare şi i-a transmis ministrului Dan Vîlceanu că trebuie să fie un gardian al PNRR şi să se asigure că toate reformele din el se vor implementa.

Florin Cîţu a fost prezent la preluarea mandatului MInisterului Fondurilor Europene de către Dan Vîlceanu.

Preşedintele PNL a fost întrebat dacă va fi o discuţie în coaliţie pe tema rectificării bugetare, aşa cum au precizat surse liberale în cursul dimineţii. „Nu am spus că sunt nemulţumit, am spus că este normal să avem o discuţie în coaliţie despre rectificarea bugetară. Sunt resurse care vor fi alocate”, a spus preşedintele PNL. 

Fostul premier a declarat că misiunea sa a fost îndeplinită şi că „a promis oamenilor că vom avea PNRR-ul semnat anul acesta şi vom primi şi banii”.

„Pe 2 decembrie vom primi şi prima sumă, 1,89 miliarde de euro. De aici în continuare este misiunea domnului ministru să fie gardianul PNRR şi al reformelor din PNRR, să asigure că tot ce am pus acolo se va face în continuare”, a completat Florin Cîţu.

La rândul lui, Dan Vîlceanu a spus că preia ministerul cu grijă de a închide exerciţiul financiar 2014-2020 şi pentru a deschide toate programele operaţionale 2021-2027.

„Grija noastră a tuturor şi faptul că PNRR trebuie să înceapă să fie implementat. Suntem gardianul PNRR. Vreau să dau un mesaj ferm, clar, nu se schimbă nimic în PNRR. În 2023 este momentul în care poţi face o analiză a proiectelor, dar reformele rămân aşa cum sunt. Este important ca partenerii noştri europeni să ştie că ne ţinem de cuvânt”, a arătat noul ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite