Florin Cîţu, după alegerile din Republica Moldova: „Îi felicit pentru parcursul pro-european pe care vor merge”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Florin Cîţu i-a felicitat pe cetăţenii Republicii Moldova pentru rezultatul alegerilor de duminică. FOTO: Inquam Photos/ George Calin
Premierul Florin Cîţu i-a felicitat pe cetăţenii Republicii Moldova pentru rezultatul alegerilor de duminică. FOTO: Inquam Photos/ George Calin

Premierul Florin Cîţu i-a felicitat pe cetăţenii Republicii Moldova pentru „parcursul pro-european pe care vor merge”, după rezultatul alegerilor parlamentare anticipate de duminică.

„Am felicitat-o astăzi pe Maia Sandu, pentru rezultatul istoric pe care Republica Moldova l-a obţinut la alegerile anticipate. Îi felicit pe cetăţenii Republicii Moldova pentru parcursul pro-european pe care vor merge. Îi asigur că România este alături de ei în acest proces de reformă", a scris Florin Cîţu, luni, pe pagina sa de Facebook.

Principalul partid proeuropean din Republica Moldova, Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS), al preşedintelui Maia Sandu, a câştigat detaşat alegerile parlamentare anticipate organizate duminică, potrivit rezultatelor preliminare prezentate de Comisia Electorală Centrală (CEC), după numărarea voturilor din 99,58% dintre secţiile de votare.

Astfel, în urma numărării voturilor din 2.141 din totalul celor 2.150 de secţii de votare, PAS a înregistrat un procent de 52,53% din voturi, depăşind astfel categoric principala formaţiune politică de stânga, Blocul Electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor (BECS), care a fost votat de doar 27,36% din electorat.

Peste 80% dintre cetăţenii din Republica Moldova aflaţi în străinătate, care au votat la alegerile parlamentare anticipate de duminică, au susţinut Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS), al preşedintelui Maia Sandu.

Vezi şi: Iohannis, după alegerile din Republica Moldova: „Felicitări Maia Sandu pentru curaj, perseverenţă şi viziune”

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite