Ministrul Barbu s-a sucit. Cum a nuanțat solicitarea demisiei comisarului european pe agricultură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a avut o poziție nuanțată în solicitarea demisiei comisarului european pe agricultură, în condițiile în care în loc să ceară ferm un pas în spate din partea polonezului, a subliniat că dacă demnitarii și oficialul nu pot rezolva problemele, toți să plece acasă.

Ministrul Agriculturii a pierdut din viteză la solicitarea demisiei comisarului european FOTO Inquam
Ministrul Agriculturii a pierdut din viteză la solicitarea demisiei comisarului european FOTO Inquam

Dacă nu înțelegem că fermierii noștri au nevoie de sprijin real, nu de piedici suplimentare în obținerea de producții, putem să plecăm cu toții din funcțiile pe care le deținem. Inclusiv dumneavoastră, domnule comisar. Acesta e mandatul pe care îl am de la fermierii mei și pe care nu îl pot ignora”, a precizat Florin Barbu, în Consiliul miniștrilor din domeniul agriculturii (Agrifish) de la Bruxelles.  Poziția demnitarului este una nuanțată față de modul cum prezenta că va merge să ceară socoteală comisarului european pe agricultură. 

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, anunțase, luni, într-o discuţie cu fermierii, la Târgu Mureş, că va cere demisia comisarului european pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski, marţi, în cadrul Consiliului de Miniştri, potrivit Agerpres.

România a pus prin Consiliul de Miniştri derogările de la GAEC 7 şi 8 a Regulamentului Uniunii Europene. Susţinerea pe care am avut-o din partea celor 15 state, inclusiv Germania şi Franţa, privind derogările de la GAEC 7 şi 8 şi nerespectarea votului care s-a dat în Consiliul de Miniştri de 70% mă vor face mâine, chiar în Consiliul de Miniştri, ca România, şi-mi asum acest lucru, în calitatea mea de ministru, să-i cer demisia public comisarului pentru că nu respectă un vot dat de 15 state. Eu vă spun, merg cu mandatul acesta în care în Consiliul de Miniştri, mâine, dacă nu rezolvăm problema GAEC 7 şi 8 derogare, pentru că nu s-a înţeles un lucru şi am încercat să le explic şi comisarului şi la toată lumea, că nu cerem nimic. Noi suntem în perioadă de război, noi suntem afectaţi, cele cinci state, de conflictul care s-a produs de către Rusia împotriva Ucrainei”, a declarat ministrul Florin Barbu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite