Continuă disputa dintre Tudose și Rareş Bogdan: PNL a votat în PE o propunere care risca să arunce în aer agricultura din România

0
Publicat:

Eurodeputatul Mihai Tudose continuă disputa cu Rareş Bogdan, prim-vicepreședintele PNL. Coordonatorul PSD pentru europarlamentare îi acuză pe liberali că au votat în Parlamentul European în favoarea unui proiect care „risca să arunce în aer" agricultura și securitatea alimentară din România.

Vicepreședintele PSD Mihai Tudose, la adresa PNL: Unde aţi fost două săptămâni Foto: Arhivă
Vicepreședintele PSD Mihai Tudose, la adresa PNL: Unde aţi fost două săptămâni Foto: Arhivă

Vineri, la un post TV, mi-am manifestat mâhnirea referitor la comportamentul “colegilor” de guvernare… În frunte cu neînfricatul lor lider… care a/au ales să dispară în ceață pe durata protestelor transportatorilor și agricultorilor. În antiteză cu modul în care Președintele PSD Marcel Ciolacu s-a manifestat anul trecut la greva cadrelor didactice. Ciolacu fiind atunci prezent, lângă premierul Ciucă, la toate negocierile/întâlnirile cu protestatarii. Asumând rolul de aliat/partener de guvernare.... A doua zi după declarația mea a venit “replica” pnl-istă prin Rareș Bogdan. Acesta a lămurit lucrurile: Ciucă nu a fost lângă Ciolacu, dar doi colegi europarlamentari pnl se luptau pe la Bruxelles pentru agricultori!Iar eu nu aveam de unde să știu pentru că eram “la bufet”! Nu-i așa că ne-a lămurit?!?”, a scris Mihai Tudose într-o postare pe pagina sa de Facebook, intitulată „Ojă galbenă peste unghii negre", cu referire la culoarea predominantă de pe sigla PNL.

Europarlamentarul PSD susține că eurodeputaţii PNL au votat pentru reducerea drastică şi obligatorie a folosirii pesticidelor, o propunere foarte riscantă pentru agricultura şi securitatea alimentară din România şi ţările estice, la finalul lunii noiembrie, în Parlamentul European

„Ei bine, dacă tot îl mănâncă (pielea), am să fac publică ultima ispravă galbenă în ceea ce privește “cum se luptă la Bruxelles colegii galbeni pentru agricultori”! Nu a precizat Rareș Bogdan pentru agricultorii din ce țară se luptă ei, dar dacă e luptă… amănuntele nu mai contează! Votul recent privind reducerea drastică și obligatorie a folosirii pesticidelor. Pentru propunerea care risca să arunce în aer agricultura și securitatea alimentară din România și țările estice au votat eurodeputații PNL”, a afirmat Tudose.

Potrivit oficialului, propunerea a fost respinsă de aproape 300 de europarlamentari, inclusiv de reprezentanți ai PSD. „Pentru respingerea propunerii aberante, formulate de o ecologistă germană, am votat 299 de europarlamentari, inclusiv reprezentanții PSD. Rezultatul fiind căderea la vot a propunerii respective! După cum se poate vedea (voturile prezentate la sfârșit), eu “de la bufet” am votat în favoarea României și a agricultorilor români! Ei nu!!!Și rămâne și întrebarea inițială: unde ați fost două săptămâni? Că’ nu v-a văzut nimeni…”, conchide Tudose, atașând o imagine despre cum au arătat voturile eurodeputaților PSD și PNL.

Reacția europarlamentarului Mihai Tudose a venit în contextul unei declarații recente a prim-vicepreședintelui PNL, Rareş Bogdan, care a spus că europarlamentarii liberali au luptat la Bruxelles pentru agricultorii care protestează acum în România. Totodată, îl acuza pe fostul premier că a mințit prin omisiune, că PNL a lipsit de la negocierile cu protestatarii, susținând că „Tudose era probabil la bufet”.

Europarlamentarii PNL Dan Motreanu şi Daniel Buda au cerut la finalul săptămânii trecute creşterea bugetului rezervei de criză a Politicii Agricole Comune, pentru a oferi fermierilor un sprijin proporţional cu amploarea pierderilor suferite. „Uniunea Europeană trebuie să ia urgent măsuri suplimentare pentru sprijinirea fermierilor”, afirmă eurodeputatul Dan Motreanu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite